Maatjes gezocht!

In Happy Home Eemnes wonen 16 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Bijzondere mensen die op zoek zijn naar een maatje om samen iets te gaan doen. Als maatje trek je op met een bewoner en onderneem je samen iets wat allebei jullie interesse heeft. Er worden heel verschillende maatjes gezocht. Uiteraard word je door Happy Home goed begeleid en is er heel veel ruimte om zelf invulling te geven aan het contact met jouw maatje.

Versa Welzijn zoekt steunouders

Ouders kunnen soms door allerlei oorzaken de verzorging en opvoeding (tijdelijk) moeilijk aan. Ze zijn overbelast en hebben geen of weinig eigen netwerk waar het kind naartoe kan. Door het kind op te vangen, krijgen ouders even rust en ruimte voor zichzelf. Als steunouder vang je een dagdeel per week een kind (0-13 jaar) van een ander gezin op. In het dagdeel kan je bijvoorbeeld samen buiten spelen, knutselen, spelletjes doen en kletsen. Uiteraard krijg je een training en word je begeleid gedurende het traject.

Amnesty International zoekt collectanten

Heb jij tussen 12 en 18 maart 2023 een paar uurtjes tijd? Vind je het belangrijk dat je bijdraagt aan een rechtvaardige wereld waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven? Help dan mee! Met jouw inspanningen en de opbrengst daarvan draag je direct bij aan de activiteiten van Amnesty bij hun wereldwijde aandacht en strijd voor de universele mensenrechten. Ook steun je lokale activiteiten zoals voorlichting en bewustwording bij kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Je deelt zelf je tijd in en stemt af in welke straten je loopt.

Versa Welzijn zoekt bezoekvrijwilligers

Ga je graag met ouderen in gesprek, werk je het liefst zelfstandig en vind je het prettig om je eigen tijd in te delen? Versa Welzijn zoekt vrijwilligers voor preventief huisbezoek in Blaricum, Eemnes en Laren. Als bezoekvrijwilliger spreek je met de doelgroep over wonen en de leefsituatie en geef je informatie en advies. Je maakt deel uit van een fijn team, wordt goed ingewerkt en begeleid. Geef jij graag advies en bied je graag een luisterend oor?

Contact

Spreekt een van deze vacatures je aan of heb je vragen over vrijwilligerswerk? Neem contact op met Juliette Lugt coördinator Vrijwilligerscentrale BEL, 06-82311097, info@vcbel.nl of kijk op www.vcbel.nl.