Auteur Jan Brokken.
Auteur Jan Brokken. Foto: PR

Jan Brokken vertelt over zijn boek ‘De Kampschilders’

LAREN Auteur Jan Brokken vertelt op zaterdag 26 november om 14.00 uur over zijn nieuwe boek De Kampschilders bij De Larense Boekhandel. Aansluitend kunnen bezoekers vragen stellen en het boek laten signeren. 

In De Kampschilders vertelt Brokken het verhaal van de schilders Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappenkamp op Celebes terechtkwamen als zijn vader Han en moeder Olga.

Betoverd

Ingenieus verweeft de auteur hun verhalen. Hij schetst het rijke culturele leven in de jaren 30 op Bali, waar kunstenaars uit de hele wereld naartoe trokken en geïnspireerd en betoverd werden door de Balinese cultuur. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak.

Brokken maakt de voortdurende angst in het kamp indringend invoelbaar en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

Het bezoek van Jan Brokken duurt tot 15.30 uur en vindt plaats aan de Naarderstraat 9 in Laren. Het is niet nodig om te reserverenje kunt zo binnenlopen.