De locoburgemeester bezocht het echtpaar.
De locoburgemeester bezocht het echtpaar. Foto: Gemeente Laren/MBF

70-jarig huwelijksjubileum voor echtpaar Niekel-Bosdriesz

Mensen

LAREN - Het echtpaar Niekel-Bosdriesz is zaterdag verblijd met een bezoek van locoburgemeester Jan van Midden. In De Stichtse Hof vierden zij hun 70-jarig huwelijksjubileum. 

Het stel (hij bijna 95, zij 92) trouwden in 1952. Ze kregen drie kinderen; een dochter en twee zoons. Tot vier jaar geleden woonden zij met plezier zelfstandig. Hun kwetsbaarheid en zorgbehoefte nam echter toe, waardoor uiteindelijk een verzorgingshuis de beste optie was. De eerste keus viel op Laren, Johanneshove. De zorgbehoefte van meneer nam daar verder toe tot buiten het beschikbare zorgpakket. Een jaar geleden is hij dan ook overgeplaatst naar De Stichtse Hof.

Hoge functie

Meneer Niekel is een geboren Amsterdammer. Hij heeft later ook in Bergen op Zoom en Almere gewoond en nu dus in Laren. Hij had een hoge administratieve functie bij een Argentijnse multinational in agrarische olie (www.bunge.com) in Amsterdam, Antwerpen en Rotterdam. Niekel was een verdienstelijk pianist. Ook nu in het verpleeghuis vindt hij het leuk om piano te spelen en gezien te worden als ‘de pianist van De Stichtse Hof’.

Secretaresse

Mevrouw is net 92 geworden en geboren in Haarlem. Later verhuisde ze naar Amsterdam waar ze meneer Niekel ontmoette. Ze werkte in een administratieve functie bij Brusse en Sippel, waar meneer later ook mocht werken. Na de diensttijd van meneer trouwden ze in 1952. Snel daarna kwamen er een dochter en twee zoons (Carla, Ronald en Rene). Mevrouw nam de zorg van de kinderen op zich, zoals toen gebruikelijk. Toen de kinderen uit huis gingen, heeft zij nog in het ziekenhuis in Bergen op Zoom gewerkt als secretaresse op een verpleegafdeling.

Nadat beiden met pensioen gingen, besloten zij in de buurt van het gezinsvervangend tehuis van hun geestelijk gehandicapte dochter in Almere te wonen. Tot vier jaar geleden woonden zij daar met plezier zelfstandig. Hun kwetsbaarheid en zorgbehoefte nam echter toe, waardoor uiteindelijk een verzorgingshuis de beste optie was.