Daphne Rokebrand, het nieuwe gezicht van het Blaricumse dorpshuis.
Daphne Rokebrand, het nieuwe gezicht van het Blaricumse dorpshuis. Foto: De Blaercom

Daphne Rokebrand nieuwe hoofdbeheerder van De Blaercom

Buurt & wijk

BLARICUM - De geboren en getogen Blaricumse Daphne Rokebrand wordt per 1 april de nieuwe hoofdbeheerder van Dorpshuis De Blaercom. Ze volgt Paul Molenkamp op die sinds 1978 bij De Blaercom in dienst is. Hij bereikt in april de pensioengerechtigde leeftijd en draagt dan het stokje over aan zijn opvolger. Molenkamp blijft tot de zomer van 2024 nog actief voor het dorpshuis.

Rokebrand is al enige tijd als vrijwilligster werkzaam bij het dorpshuis aan de Schoolstraat. Zij heeft onder meer tien jaar gewerkt als Studio Manager bij Bolland Studio’s in Blaricum en twintig jaar bij de ANKO (Algemene Nederlandse Kappers Organisatie). Zij is daarnaast actief in het maatschappelijke domein als secretaris van het bestuur van de Oranjevereniging Blaricum, bestuurslid van de Stichting Activiteiten Fonds Blaricum en heeft ook ervaring in de plaatselijke politiek. “Het bestuur is erg blij met haar benoeming en is ervan overtuigd dat zij met haar passie en enthousiasme een uitstekende opvolger van Paul zal zijn”, laat woordvoerder Dirk Jan Emmens weten.

Ongekend

“Paul Molenkamp is al meer dan 45 jaar bij ons werkzaam. Eerst als beheerder en sinds 2015 als hoofdbeheerder. Hij heeft onvoorstelbaar veel voor de De Blaercom betekend en al die tijd zijn hele ziel en zaligheid in het reilen en zeilen van ons dorpshuis gestoken. De wijze waarop hij de rol van gastheer heeft ingevuld is ongekend. Paul is graag bereid om nog een jaartje door te gaan en zijn pensioen nog even uit te stellen, maar zal het wel iets rustiger aan gaan doen. Hij zal als beheerder tot de zomer van 2024 zijn vaste gasten blijven ontvangen en op deze wijze kan zijn kennis en ervaring worden behouden en worden overgedragen aan de nieuwe hoofdbeheerder Daphne Rokebrand.”

Ook in het bestuur is er een en ander veranderd. In het vierde kwartaal van 2022 is Ciska Buhren toegetreden tot het bestuur. Zij heeft de rol van secretaris op zich genomen die vacant was gekomen. Zij woont al jaren in Blaricum en is het dagelijkse leven Interior Designer en Project Manager. Michael Samson stopt komende juli; hij is dan tien jaar penningmeester geweest. “Gelukkig hebben wij Jaap Gillis bereid gevonden om het bestuur te komen versterken.”  Hij is sinds 1 januari actief en zal de taken van Samson geleidelijk gaan overnemen. “Jaap woont ook al jaren in Blaricum en is tot voor kort werkzaam geweest als CEO van een vastgoedonderneming, als ondernemer en is daarnaast actief als commissaris/adviseur bij diverse bedrijven en instellingen.”

Het bestuur van De Blaercom bestaat nu uit: Raymonde Amorison (voorzitter), Michael Samson (penningmeester), Ciska Buhren (secretaris), Jaap Gillis (bestuurslid en toekomstig penningmeester) en Dirk Jan Emmens (communicatie & PR).