Blaricummers starten buurtschap

BLARICUM Een groot aantal Blaricummers heeft naar aanleiding van de voorgenomen uitbreiding van de Albert Heijn-supermarkt het Buurtschap Oude Dorp Blaricum opgericht. 

Het buurtschap gaat zich inzetten voor een autoluw centrum, het verhogen van de verkeersveiligheid en het beschermen van het groene en open karakter van het oude dorp Blaricum. Het onderschrijft de Strategische Visie Blaricum van de gemeente en is van mening dat het voor een fijn leefklimaat belangrijk is dat de detailwinkels in het centrum kunnen blijven bestaan.

Ongezonde verhouding

"De eerste uitbreiding van de supermarkt, waarvoor de gemeente in 2007 een vergunning verleende, resulteerde in een ongezonde verhouding van de winkelgrootte ten opzichte van de ruimte voor parkeren, laden, lossen en opslag", licht Manon Onderstal namens het buurtschap toe. "Tot op de dag van vandaag leidt dit voor bezoekers en buurtbewoners tot overlast. De gemeente had de gevolgen van de uitbreiding klaarblijkelijk niet goed genoeg voorzien. Het buurtschap wil dat van dit verleden wordt geleerd voor een betere toekomst." De verwachting dat de voorgenomen uitbreiding van de AH de bestaande problemen gaat oplossen, vindt het buurtschap "naïef".

Lees de rest van dit artikel op onze website.