Steekt u uw handen uit de mouwen?
Steekt u uw handen uit de mouwen? Foto: Pexels

Overzicht NLdoet-projecten in de BEL

Mensen

BEL - Verschillende organisatie in Blaricum, Eemnes en Laren doen 10 en 11 maart weer mee aan NLdoet. De Vrijwilligerscentrale licht hieronder een aantal projecten uit. Een compleet overzicht vindt u op www.nldoet.nl.

“NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk”, vertelt Juliette Lugt van de Versa Vrijwilligerscentrale. “En of je nu structureel tijd beschikbaar hebt of eenmalig kan helpen; alle hulp is welkom!”

“Wist je dat het doen van vrijwilligerswerk helpt stress te verminderen, jouw netwerk te vergroten en gelukkig maakt? Want je doet het niet alleen voor een ander, maar ook voor jezelf. Er is altijd een vacature die bij jouw wensen en talenten past.”

“NLdoet is een mooie manier om nieuwe enthousiaste vrijwilligers te vinden, om bergen werk te verzetten of je eenmalig in te zetten als de tijd je normaalgesproken ontbreekt. Bovendien leer je zo allerlei leuke nieuwe mensen kennen. Samen een dag(deel) het verschil maken voor een organisatie in jouw buurt is ontzettend waardevol om te doen.”

NLdoet Blaricum
Scoutinggroep Tymen de Sayer zoekt hulp bij het opknappen van haar clubgebouw, zodat de weersinvloeden geen verdere schade aan het gebouw toe kunnen brengen en het gebouw weer veilig is voor alle gebruikers. Steekt u uw handen uit de mouwen?

NLdoet Laren
Op het terrein van SV Laren’99 zijn elke dinsdag zo’n zestig tot zeventig ouderen actief. Tijdens deze Derde Helft wordt er bijvoorbeeld gewandeld en walking football, jeu de boules en biljart gespeeld. De bankjes waarop de deelnemers kunnen uitrusten, zijn toe aan een opknapbeurt. Ook wil men de omgeving rond de jeu-de-boulesbanen aankleden met beplanting. Doet u mee?

NLdoet Eemnes
Om goed voorbereid de lente in te gaan, moet er nog veel gebeuren in de Moestuin Eemnes. Denk hierbij aan het het inzaaien van diverse gewassen, opruimwerkzaamheden en snoeiactiviteiten. Voor iedereen is er iets te doen, van zwaar tot licht werk. Kunt u een dag(deel) of een paar uurtjes gezellig meehelpen?