Regionaal politiek debat in Hilversum

REGIO De Bethlehemkerk in Hilversum is vanavond het decor van een debat in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Negen regionale kandidaten gaan met elkaar de verbale strijd aan. 

Het debat wordt georganiseerd door FNV Gooi- en Vechtstreek en staat onder leiding van de vicevoorzitter Kitty de Jong van FNV. De deelnemende partijen zijn: BBB, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, PvdD, SP en VVD. Ze zullen debatteren over regionale zaken als duurzame ruimtelijke ontwikkeling, milieu, klimaat en energie, plattelands- en natuurbeheer en bereikbaarheid. Inbreng en deelname van leden uit de zaal zijn daarbij welkom.

Parlement van provincie

De verkiezingen voor de Provinciale Staten (en de waterschappen) zijn op woensdag 15 maart. “Die verkiezingen zijn voor ons vakbondsleden van belang”, aldus FNV. “De Provinciale Staten zijn het parlement van de provincie. En provincies gaan over de (duurzame) ruimtelijke ontwikkeling, het milieu, energie en klimaat, plattelands- en natuurbeheer, regionale bereikbaarheid, de regionale economie en de provinciale cultuur. Onderwerpen die ons als vakbondsleden ook raken.”

Het debat vindt plaats in de Bethlehemkerk aan de Loosdrechtseweg 263 in Hilversum om 19.30 uur. Alle belangstellenden zijn welkom. De toegang is gratis.