Afbeelding
Foto: Pixabay

KPJ Eemnes organiseert na jaren weer Eemnesser Polderloop

Sport

EEMNES - De KPJ-afdeling Eemnes organiseert zondag 26 maart samen met Stichting Friersdale-Eemnes de 45e editie van de Eemnesser Polderloop. In het kader van de actie ‘30dagengezonder’ loopt wethouder Mirjam Havinga mee met de 5 kilometer-groep.

De Polderloop werd vier jaar geleden voor het laatst georganiseerd. “In verband met corona kon het evenement al die jaren niet plaatsvinden”, vertelt Henk van Hees van de organisatie, “maar dit jaar kunnen wandelaars en hardlopers weer hun beste beentje voorzetten.”

De opbrengst van de Polderloop gaat naar het zonnepanelenproject in Friersdale (Zuid-Afrika), waar de Eemnesser pater Wijnand van Wegen jaren werkzaam was. De 88-jarige pater zal bij de loop aanwezig zijn. “Ook als je niet meeloopt, kan je het goede doel ondersteunen”, meldt Van Hees. “Een deel van de baromzet van De Deel, waar de inschrijving plaatsvindt, gaat namelijk ook naar de zonnepanelen.”

De loop start om 13.00 uur aan het begin van de Jonge Jaapeweg. Deelnemers kunnen kiezen uit 5, 10 en 15 kilometer hardlopen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen alleen voor de 5 kilometer kiezen. Inschrijven is mogelijk op zondag 26 maart van 12.00 tot 12.45 uur op De Deel, Wakkerendijk 162 in Eemnes. Kinderen t/m 12 jaar betalen 5 euro en iedereen vanaf 13 jaar betaalt 10 euro.