Afbeelding
Foto: Pexels

129 kinderen leggen het VVN praktisch Verkeersexamen af in Laren

Algemeen

LAREN - Veilig Verkeer Laren verzorgt maandag 29 maart het VVN Praktisch Verkeersexamen, in samenwerking met de politie en de gemeente. In totaal doen er dit jaar 129 leerlingen mee. De start vindt, zoals ieder jaar, plaats bij basisschool De Binckhorst-St. Jan.

“Jaarlijks raken er ongeveer tweeduizend kinderen in het verkeer ernstig gewond”, meldt een woordvoerder van Veilig Verkeer Laren. “Bij alle ongevallen met kinderen is ongeveer de helft als fietser betrokken bij een ernstig ongeval, een kwart als voetganger en een kwart als autopassagier. Nog altijd zorgt het verkeer voor te veel jonge verkeersslachtoffers. VVN werkt daarom hard om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen aan het Praktisch Verkeersexamen.”

Route

Kinderen die het Schriftelijk Verkeersexamen hebben gedaan, kunnen nu in praktijk laten zien wat ze hebben geleerd. “De route van het Praktisch Verkeersexamen is zorgvuldig uitgezet door Laren en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid”, aldus de woordvoerder. “Tijdens dit examen beoordelen diverse controleposten de kinderen op onder andere het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting.”

Fietscontrole

Tot slot meldt de woordvoerder dat kinderen alleen op een fiets die aan alle wettelijke eisen voldoet, mogen deelnemen aan het examen. “Om ervoor te zorgen dat alle kinderen over een veilige fiets beschikken, is voorafgaand aan het VVN Praktisch Verkeersexamen een fietskeuring. Deze vindt plaats op school. Goedgekeurde fietsen krijgen een OK-fietssticker.”