Winnaars Van Gogh Museum 50 jaar.
Winnaars Van Gogh Museum 50 jaar. Foto: Jorrit Lousberg/Light at Work Photography (Aangeleverd)

Vrijwilliger Jan krijgt ’Van Gogh’ met waarde van 17.500 euro

Cultureel

LAREN - Zanger en presentator Jamai onthulde dinsdag een replica van een schilderij van Vincent van Gogh, dat een waarde heeft van 17.500 euro. Het doek werd bij voetbalclub SV Laren ’99 cadeau gedaan aan vrijwilliger Jan Willard.

Het Van Gogh museum bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat met een schenking van vijftig hoogwaardige replica-schilderijen aan uitzonderlijke vrijwilligers. “Deze unieke reproductie stelt je in staat om het werk van Van Gogh van dichtbij te ervaren”, vertelt een woordvoerder van SV Laren ‘99. “En te genieten van de helderheid van zijn kleuren en de energie van zijn penseelstreken.” Zelfs de verschillende zegels op de achterkant van het originele meesterwerk zijn overgenomen. 

Onmisbaar

Jan viert dit jaar zijn 60-jarige jubileum als vrijwilliger bij SV Laren ‘99. “Hij is dagelijks druk met het onderhouden van de velden en materialen, waardoor de spelers wekelijks van fantastische velden kunnen genieten”, aldus de woordvoerder. “Vrijwilligers als Jan zijn onmisbaar voor een vereniging, dus het is fantastisch dat hij op deze manier gehuldigd wordt.”

Het project is een samenwerking tussen het Van Gogh Museum en de Vriendenloterij.