"Burgemeester Nanning Mol benadrukte in zijn openingsspeech hoe belangrijk dergelijke evenementen zijn in een dorpsgemeenschap."
"Burgemeester Nanning Mol benadrukte in zijn openingsspeech hoe belangrijk dergelijke evenementen zijn in een dorpsgemeenschap." Foto: Tineke Vermeer

Bewoners ontmoeten elkaar tijdens Dorpslunch Rotary: ‘Zeker voor herhaling vatbaar’

Mensen

BEL - Rotary Club Laren-Blaricum organiseerde afgelopen zondag een informele lunch voor de bewoners van Laren, Blaricum en Eemnes. “Vanwege het mooie weer was gekozen voor een opstelling in de kloostertuin van Het Brinkhuis, een unieke locatie”, vertelt woordvoerder Tineke Vermeer. “En dat pakte goed uit!”

“Er waren 200 kaarten beschikbaar en die zijn allemaal uitverkocht!”, aldus Vermeer. “Ook waren er onder andere speciaal genode gasten aanwezig van de zojuist naar De Woensberg in Blaricum verhuisde groep Oekraïners.”

(Tekst gaat door onder de foto)


Foto: Tineke Vermeer

Na jarenlang het Dorpsdiner op de Brink te hebben georganiseerd, besloot de club het dit jaar anders te doen. “Laagdrempelig, met Franse muziek, heerlijk eten, lekkere wijn en dorpsgenoten onder elkaar”, zei voorzitter Mieketine Mignot-Wouters het van tevoren. 

Tineke vertelt dat dit doel absoluut behaald is. “Sponsors bakkerij Tetteroo, Albert Heijn Blaricum en Wijnkoperij Wesseling zorgden dat er goed gegeten en gedronken kon worden. Er was een losse sfeer en tijd voor leuke gesprekken en ontmoetingen aan en tussen de tafels. Troubadour Leon Lutterman wist de bezoekers extra op te vrolijken met zijn zang en gitaar.”

(Tekst gaat door onder de foto’s)



Foto: Tineke Vermeer

Ook de andere leden van de Rotaryclub Laren-Blaricum, die samen met een team van Het Brinkhuis de aankleding en bediening verzorgden, zijn zeer tevreden, vertelt Tineke. “En burgemeester Nanning Mol benadrukte in zijn openingsspeech hoe belangrijk dergelijke evenementen zijn in een dorpsgemeenschap. Dit initiatief is dus zeker voor herhaling vatbaar.”

De netto opbrengst van de lunch komt ten goede aan een project in de tuin van het Brinkhuis.