Afbeelding
Foto: BEL Combinatie

Buitententoonstelling ‘Open over depressiviteit’ officieel te bezoeken

Mensen

BLARICUM - Het is de Week van de Mentale Gezondheid. GGD Gooi en Vechtstreek grijpt deze week aan om op verschillende plekken in de regio allerlei activiteiten te organiseren rondom dit thema. Zo is er in Blaricum Bijvanck, bij wijkcentrum De Malbak, de buitententoonstelling ‘Open over depressiviteit’ te zien. 

Wethouder Joke Lanphen opende vandaag de tentoonstelling, samen met de directeur Publieke Gezondheid GGD Gooi en Vechtstreek, René Stumpel, en Nienke en Guusje van Stichting Open Mind. 

(Tekst gaat door onder de foto)


Foto: BEL Combinatie

De bijzondere tentoonstelling - die tot 5 juni te bezoeken is - staat op het Burgemeester Tydeman-plein en is onderdeel van een campagne om mentale kwetsbaarheid bij jongeren zichtbaar en bespreekbaar te maken. In de Gooi en Vechtstreek kampt één op de tien jongeren met psychische klachten. Dat is een hoger percentage dan landelijk gemiddeld.

De tentoonstelling vertelt in persoonlijke portretten hoe jongeren hun depressie ervaren, hoe ze ermee omgaan en wat hun omgeving voor hen betekent. 

Meer activiteiten

Diverse activiteiten laten deze week zien en ervaren wat het positieve effect is van bewegen, natuur, gevoelens delen, jezelf zijn, verbinding met anderen en het beoefenen van tevredenheid. De GGD hoopt met de activiteiten mensen te prikkelen om op een positieve manier aandacht te besteden aan hun mentale gezondheid. 

Kijk voor alle informatie en activiteiten op de website van de GGD Gooi en Vechtstreek: www.ggdgv.nl/week-mentale-gezondheid.