Afbeelding
Foto:

Bij Tomingroep behaalde Therese haar schoonmaakdiploma en een mbo praktijkverklaring

Therese Kalenga worstelde met onzekerheid na teleurstellingen op diverse werkplekken en kwam thuis te zitten. De gemeente bood haar een kans bij Tomingroep. Via dit sociale werk-leerbedrijf volgt ze een werk-leertraject dat haar helpt zich te ontwikkelen om haar kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
Gedurende haar traject wordt Therese begeleid door jobcoaches en praktijkopleiders van de gemeente en Tomingroep. Ze startte in een beschermde omgeving waar ze koos voor de schoonmaakafdeling.

Therese vervolgde haar traject bij een middelbare school. Haar zelfvertrouwen groeide hier en ze liet zien dat ze een aanwinst is. Therese: “Ik ben heel blij dat ik deze kans kreeg. Ik ben minder onzeker en heb veel geleerd.”

In de laatste zes maanden van het traject wordt Therese voorbereid om de reguliere arbeidsmarkt op te gaan. Therese: “Ik weet nu hoe ik een CV en motivatiebrief moet schrijven.” Ook heeft zij kennisgemaakt met het Werkgeversservicepunt van de gemeente. Naast haar schoonmaakdiploma ontvangt Therese een erkende mbo praktijkverklaring als bewijs van haar groei.

Tomingroep is het sociale werk-leerbedrijf van 8 gemeenten: Almere, Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren. Geïnspireerd? Kijk op www.tomingroep.nl.

WERK DAT JE GOED DOET!