Burgemeester Mol geeft startschot VVN praktisch Verkeersexamen.
Burgemeester Mol geeft startschot VVN praktisch Verkeersexamen. Foto: Veilig Verkeer Laren

Burgemeester Mol geeft startschot: 122 leerlingen slagen voor VVN praktisch Verkeersexamen

Vervoer & Verkeer

LAREN - Veilig Verkeer Laren verzorgde in samenwerking met de politie en gemeente begin deze maand het VVN praktisch Verkeersexamen: alle 122 kinderen die meededen zijn geslaagd. 

Het examen werd afgenomen onder groep 7 kinderen van vijf Larense basisscholen. In totaal deden er dit jaar 122 leerlingen mee. “De start vond zoals ieder jaar plaats bij basisschool De Binckhorst - St. Jan in Laren. Vooraf zijn alle fietsen gekeurd en oké bevonden”, laat een woordvoerder van Veilig Verkeer Laren weten. 

De route van het VVN praktisch Verkeersexamen was zorgvuldig uitgezet over Laren en komt overeen met de dagelijkse werkelijkheid. “Tijdens dit examen beoordeelden de diverse controleposten de kinderen op onder andere het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting. Belangrijk is dat de kinderen ook na het examen blijven oefenen met lastige verkeerssituaties in het dorp, ter voorbereiding op de fietstochten naar de middelbare school.” Een week eerder werden de theorie examens al afgenomen, dit bleek voor de leerlingen een uitdagende toets te zijn, een aantal zal deze nog moeten herkansen.

Startschot

Het startschot werd gegeven door burgemeester Nanning Mol, die ook de tijd nam voor een praatje met een aantal leerlingen over hoe het fietsen in Laren bevalt en welke punten als lastig ervaren worden. “We kijken terug op een succesvolle dag. Het weer was tegen alle voorspellingen in droog, wat de sfeer flink ten goede kwam. Er waren twintig vrijwillige hulpouders op controleposten door het hele dorp welke de leerlingen vol enthousiasme in de gaten hielden”, aldus de woordvoerder. Dankzij sponsoring van lokale ondernemers (ChocoLaren, bakkerij Tetteroo en Albert Heijn) konden de leerlingen en hulpouders genieten van eten en drinken.

“We danken de politie, handhavers, scholen, leerkrachten, sponsorende ondernemers en alle hulpouders voor hun inzet, die leidde tot een mooie dag met 122 geslaagde leerlingen.”


Burgemeester Mol in gesprek met de leerlingen. - Foto: Veilig Verkeer Laren