Kan het minder?

Kunnen we besparen? Kunnen we isoleren? Dat zijn typerende vragen voor Eemnes Energie als het gaat om de verduurzaming rondom energieverbruik in het proces naar aardgasvrij wonen. En dat begint bij bewustwording! Wil jij daar ook een rol in spelen? Eemnessers daarover informeren, enthousiasmeren en daarbij betrekken? De relatie onderhouden met o.a. de gemeente? Word dan communicatiecoördinator die voor Eemnes Energie de externe communicatie uit gaat bouwen en de interne communicatie verder gaat ontwikkelen. Samen met energiecoöperatie Hut van Mie in Blaricum/Laren bundelen zij kennis en ervaring en versterken zij beide posities vanuit het devies: verduurzaming moeten we samen doen en moet ook voor iedereen toegankelijk zijn. Geschatte tijdsinvestering is ongeveer 12 uur per maand.

Heb jij een welversneden pen?*

Oftewel: kan jij goed schrijven en ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van Laren? Denk dan eens aan jouw inzet als redacteur bij de Historische Kring Laren. De HKL heeft als doelstelling het onderzoeken, vastleggen, bewaren, verzamelen en bekendmaken van de geschiedenis van Laren en draait 100% op vrijwilligers. Zij geeft o.a. het Kwartaalbericht uit waarin je van alles kunt lezen over het Laren van weleer. Naast het zelf schrijven, zorg je er ook mede voor dat er voldoende historische onderwerpen belicht kunnen worden. Ook kan je mensen enthousiasmeren om zelf artikelen te schrijven en foto’s te maken, waar je indien nodig bij kunt helpen. Je kunt dit variabel en naar eigen inzicht doen. In de redactievergadering wordt gebrainstormd en worden artikelen ingepland.

*Herinnering aan ganzenpennen, die voortdurend versneden moesten worden.

Ben of ken jij een goede scheids?

Voor degenen die niet graag langs de kant zitten: de Blaricumse voetbalvereniging BVV'31 is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die op de zaterdagen wedstrijden willen fluiten, zowel bij de volwassenen als bij de jeugdteams.

Contact

Spreekt een van deze vacatures je aan, wil je weten welk vrijwilligerswerk er nog meer is of heb je vragen over vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Annemieke Biemond, adviseur Vrijwillige Inzet BEL, 06-82311097, info@vcbel.nl of kijk op www.vcbel.nl.