Afbeelding
Foto: jessica de jong

Johan Klijnman

60 jaar, Bussumer sinds geboorte, ambtenaar bij de gemeente Bussum

Wat doet u in het dagelijks leven?
"Ik werk als gastheer aan de Centrale Informatie Balie in het gemeentehuis."

En in uw vrije tijd?
"Naast mijn werk ben ik secretaris van Stichting Kinderen in Nood, een organisatie met uitsluitend vrijwilligers die zich in het Gooi bezighoudt met het inzamelen van hulpgoederen en fondsen."

Wat heeft u met wijn?
"Al zo'n 17 jaar huur ik samen met mijn broer 100 druivenstokken in de Beaujolais. Opbrengst: elk 36 flessen per jaar. Een goede wijn om te drinken en leuk om cadeau te geven. De Beaujolais is een van de mooiste streken van Frankrijk en bovendien wonen hier Franse vrienden (eigenlijk meer familie) die mijn vrouw al sinds 1970 kent."

Waar ergert u zich aan?
"Ik probeer me niet zo snel te ergeren. Ben wel regelmatig verbaasd hoe gestrest, egocentrisch of negatief mensen in het dagelijks leven staan. Een beetje vriendelijkheid en geduld maakt het voor iedereen een stuk prettiger."

Waar bent u trots op?
"Op wat zo'n 75 vrijwilligers van Stichting Kinderen in Nood bereiken. Ik kan wel uren vertellen over bijzondere, wonderbaarlijke en ontroerende ervaringen die we bij de stichting meemaken."

Met wie wilt u een goed gesprek?
"Met de Bussumer Alexander Overdiep over communicatie en charitatieve instellingen."

Wat zou u doen met een miljoen?
"Een fonds instellen voor kleinschalige, plaatselijke hulp in Roemeniƫ en Hongarije. Ik ken in beide landen een betrouwbaar persoon die weet waar welke hulp nodig is."

Als u een dag de burgemeester was, waar zou u zich dan voor inzetten?
"Bewustwording dat we allemaal een deel van Bussum zijn. Apathisch of negatief zijn levert niets op. Laat ieder zijn steentje bijdragen aan de samenleving. Houd je eigen stoep schoon, word lid van Burgernet, geef storingen in de openbare ruimte door aan de gemeente."