Bussumers kunnen weer mee-eten met Broodje Plus.
Bussumers kunnen weer mee-eten met Broodje Plus. Foto: Bob Awick

donderdag 25 september

Spieghelavond

Er wordt weer een Spieghelavond gehouden in de Spieghelkerk aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg. Deze keer geeft Herman Pleij een lezing en speelt het Wiener Blazers Ensemble. Aanvang 20.00 uur, entree € 10,-.

Bloemschikken

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 start weer met een bloemschikcursus van 10.00 - 12.00 uur om de veertien dagen. Kosten € 50,- voor 6 lessen. Voor info over mee te nemen materialen kan men bellen met de docent Co Amesz, tel. 033-2982675.

MD-café

Het MD-café gaat weer van start in De Antonius Hof aan de Lange Heul. Er wordt een demonstratie gegeven van hulpmiddelen voor slechtzienden met netvliesproblemen. Aanvang 14.00 uur. Aanmelden op 06-37294271.

Cursus

Alliance Française du Gooi houdt weer cursussen Frans. De cursussen gaan van start, instromen kan op elk moment. Aanmelden op 06-53492575.

Bridgen

Er wordt weer 'Bridgen onder begeleiding' gehouden in het Denksportcentrum Bussum. Dit is ideaal voor huiskamerbridgers en mensen met weinig wedstrijdervaring om weer eens de puntjes op de i te zetten en de ingeslopen fouten te analyseren. Met behulp van een digitaal schoolbord wordt een bied- of afspeelprobleem behandeld. Daarna worden er 18 spelletjes gespeeld. Inschrijven kan als paar of alleen. Kosten € 4,- per persoon. Aanvang 13.30 uur.

vrijdag 26 september

Lezing

Indisha pure cosmetics & co aan de Huizerweg houdt een lezing. De lezing gaat over 'Eating Psychology: Energy with Mind Body Nutrition' en wordt gegeven door Ju Pais. Je gaat naar huis met een aantal verrassende en makkelijk zelf toe te passen technieken die direct invloed hebben op je energieniveau. Maximaal 10 personen. Aanvang 19.30 uur. Aanmelden op 035-6910883. Kosten € 42,-.

Wandelworkshop

Paviljoen Heidezicht aan de Randweg is het vertrekpunt voor een wandelworkshop met als thema: 'Van wens naar werkelijkheid in je loopbaan'. Voor iedereen die in zijn werk verandering wil en graag duidelijk krijgt hoe deze verandering te bereiken. Aanvang 13.30 uur, aanmelden op 035-4350469.

Broodje Plus

Ruimte serveert Broodje Plus aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk. De deuren gaan open om 17.30 uur. Van 18.15 tot 19.15 uur wordt er een broodmaaltijd met soep en een snack geserveerd.

Goed Gesprek

Ruimte houdt aan de Brinklaan 36a, naast de Koepelkerk, een goed gesprek over de bijbel. Aanvang 19.45 uur.

zaterdag 27 september

Dj-demo

De Gooische Muziekschool houdt in Muziekcentrum Schimmel aan de Havenstraat een demo voor dj's. Controllers van Tractor, Hercules en Re-loop staan centraal. DJ Martijn Mobron laat jong en oud proeven van de mogelijkheden. Vanaf 1 oktober starten er weer nieuwe lesseries waaraan geïnteresseerden deel kunnen nemen. Aanvang 16.00 uur.

Dag van de Loopbaan

Voor iedereen die graag actief werk wil maken van zijn of haar loopbaan vindt de 'Dag van de Loopbaan' plaats. In Bussum kunnen geïnteresseerden terecht bij Krachtstroom Outplacement en Re-integratie, onder meer voor enkele leerzame workshops. Vanaf 9.30 uur staat de deur van de Kapelstraat 7 open. De tijden van de workshops zijn te vinden op de website www.dagvandeloopbaan.nl.

Burendag

De bewoners van Buurtplatform KTV houden Burendag in het J.P. Thijssepark. Op de geitenweide/buurttuin worden tuinwerkzaamheden gedaan. Ook voor kinderen is er genoeg te doen. De dag duurt van 10.00 tot 14.00 uur.

zondag 28 september

Bingo

In De Palmpit aan de Koekoeklaan is er weer een bingomiddag met leuke prijzen. Aanvang: 14.30 uur. Entree: € 4,- (incl. een bingokaart en één consumptie).

Wilde Westen-feest

Het Wilde Westen-feest op kinderboerderij 't Mouwtje in Bussum. De toegang is gratis, maar voor een aantal activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd tussen de 1 en 5 euro. Alle opbrengsten komen ten goede van de kinderboerderij. Er zijn diverse activiteiten te doen, denk hierbij aan ponyritjes, schminken, hoefsmid, roofvogels, westernspellen en knutselen. Tijd: van 12.00 tot 16.00 uur.

maandag 29 september

Cursus

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 start weer een cursus kunstgeschiedenis o.l.v. Diana Kostman en wel de cursus 'Meesterlijk!'. Aan de hand van de grote meesters zullen de belangrijkste stromingen binnen de kunstgeschiedenis vanaf de vroeg-renaissance worden besproken. Een les duurt 1,5 uur en de kosten voor de cursus (bestaande uit 10 lessen) bedraagt € 132,50 (inclusief syllabus). Voor aanmelden of informatie kunt u bellen naar 035-8884795 of mailen naar info@artemisomnibus.nl.

dinsdag 30 september

Week van de eenzaamheid

De Palmpit aan de Koekoeklaan 3 zet vandaag de deuren open voor mensen die eenzaam zijn en graag onder de mensen willen komen. U wordt om 10.30 uur ontvangen met koffie en gebak en u krijgt om 12.00 uur een lunch aangeboden. Tevens wordt u geïnformeerd over de activiteiten van De Palmpit en geadviseerd om de eenzaamheid te verzachten. Aanmelden: tel. 6911251. Niet voor vaste bezoekers van De Palmpit.

woensdag 1 oktober

Voorstelling

Tosca Menten komt naar de Wilhelminakerk van Bussum voor haar voorstelling 'Bomkak Zing's!'. De voorstelling zit vol grappen, is nog chaotischer én nog muzikaler dan voorheen. Na de voorstelling is er boekverkoop door Boekhandel Los en signeert Tosca haar boeken. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder. Kaartjes kosten € 2,50 per persoon en zijn te koop in de Centrale Bibliotheek en bij Boekhandel Los in Bussum, of te reserveren op www.bibliotheeknaardenbussum.nl.

donderdag 2 oktober

Starterscafé

Er wordt een Starterscafé gehouden voor starters op de woningmarkt. Het starterscafé wordt gehouden in Bel Ami aan de Brinklaan. Actuele onderwerpen over het kopen van een woning komen aan bod en ook kan er met makelaars gesproken worden. Aanvang 18.30 uur.

vrijdag 3 oktober

Schakel-diner

Er wordt weer een Schakel-diner gehouden in De Schakel. Ook deze keer staat er een 3-gangendiner klaar. Een fluweelzachte pompoensoep, gevolgd door gevulde parelhoen met haricot verts en aardappelkroketten en als dessert een verrassende chocolademousse. Mee-eten kan vanaf 17.15 uur en kost € 6,-. Opgeven op 035-6915300.

Het Denksportcentrum Bussum gaat weer 'Bridgen onder begeleiding'.