Mariola en Daniël Sabanovic zijn trots op hun nieuwe sportstudio.
Mariola en Daniël Sabanovic zijn trots op hun nieuwe sportstudio. Foto: Marieke van Veen

Nieuwe sportschool The Change wil levens veranderen

WEESP - Je moet afweten van het bestaan, anders rijd je er zo voorbij: The Change op de eerste verdieping van Hogeweyselaan 97. Het is de vierde sportschool op Industrieterrein Noord, is dat niet wat veel? Daniël Sabanovic vindt van niet: "Onze filosofie is heel anders, waardoor mensen niet snel zullen afhaken. Dat is dan ook onze kracht."

door Marieke van Veen

Eenmaal de trap op, kom je in een andere wereld. Daniël en Mariola Sabanovich hebben van de casco bedrijfsruimte een intieme sportschool gemaakt. "Dit is geen klinische fitnessfabriek, wij willen al onze klanten leren kennen."

De naam, The Change, lijkt aan te geven dat dit meer is dan een sportschool?
"Inderdaad. Bij ons binnenstappen kan je leven veranderen. Wij zijn geen grote sportschool die klanten met veel poeha binnenhaalt en vervolgens laat aanmodderen. Als je bij ons een abbonnement afsluit, willen we ook echt dat je komt."

Hoe bereik je dat?
"Bij ons geen grote ruimte met toestellen waar je naarbinnen kunt lopen wanneer het je uitkomt. Dat klinkt ideaal, maar werkt uitstelgedrag in de hand. Bij The Change doe je mee aan groepslessen op vaste tijden, dat werkt motiverend. Bovendien duren onze lessen kort, hooguit drie kwartier. Als je om 18.30 uur komt sporten, sta je een uur later weer buiten. Nog tijd zat om met vrienden af te spreken of thuis een film te kijken."

Wat voor lessen geven jullie?
"Vergeet Jane Fonda die met beenwarmers aan haar benen strekt, wat wij doen is veel dynamischer. Bodystep, bodypump, bodycombat, grit strength, indoor cycling; voor mannen én vrouwen. Afvallen, sterker worden, fitter worden, alles kan. We hebben ook een lifestyleprogramma met eetadviezen en tips voor een gezond leven."

'Een uur later sta je weer buiten, nog tijd zat voor je sociale leven'

Geef in deze krant eens een gratis tip?
"Stop met ontbijten. Ik weet dat ik hiermee een heilig huisje omverschop, maar echt: ontbijten is slecht voor je. Door je lichaam 's ochtends te voeden, verhoog je je insulinespiegel met als gevolg dat je minder vet verbrandt. Eerst actief zijn en dan pas wat eten, ikzelf doe dat al jaren."
Je bent geen onbekende in de branche?
"We hebben al eerder samen een sportschool gehad. Helaas is die eind 2012 in vlammen opgegaan. Dat we nu in Weesp een doorstart kunnen maken met The Change is een droom die uitkomt."

Sporten bij The Change kan al vanaf 19,95 per maand, onbeperkt 29,95 per maand. Deelname aan het lifestyleprogramma kost 15 euro extra. Actie: wie in januari lid wordt, betaalt geen inschrijvingskosten.