SC Muiden werkt aan de toekomst.
SC Muiden werkt aan de toekomst. Foto: Demylee Hoogendijk

SC Muiden: 'KNSF-akkoord biedt juist volop kansen'

WEESP - Het nieuwe akkoord voor 1200 woningen op het KNSF-terrein houdt de gemoederen in Muiden flink bezig. Deze week de visie van SC Muiden.
Vorige week zei Jacob Veenhuysen in deze krant zijn hart vast te houden voor de gevolgen voor SC Muiden en andere verenigingen. Maar SC Muiden zelf ziet het helemaal niet zo somber in. Sterker nog, voorzitter Joep Ottervanger ziet vooral kansen.

door Marieke van Veen

Er is jarenlang gesteggel en onduidelijkheid geweest, het akkoord mag met recht een doorbraak worden genoemd. "En niet eens zo'n slechte. Naar mijn idee zal dit akkoord juist goede impulsen bieden aan Muiden en aan onze vereniging in het bijzonder" zegt Ottervanger. Om de nieuwe woonwijk te kunnen bouwen, moeten de tuindersvereniging en SC Muiden verkassen. Het is de bedoeling dat SC Muiden verhuist naar de Brediusdriehoek. "Onderdeel van het akkoord is de financiering van die verplaatsing. Dat geeft ons de kans elders een toekomstbestendige accommodatie te creëren ten behoeve van de brede sport in Muiden, mét een sporthal. Die hal kan Muiden goed gebruiken, want het sport- en recreatiecentrum langs de Korte Muiderweg en de sporthal in het gemeentehuis zullen verdwijnen."

Het akkoord is er, de betrokken partijen moeten nu constructief met elkaar aan de slag, vindt Ottervanger. "Onze vereniging is veel meer dan alleen voetbal. We hebben ook een handbal-, een zaalvoetbal- en een tafeltennisafdeling. Er wordt gebiljart, geklaverjast, noem maar op. Voor zowel de huidige als de toekomstige inwoners van Muiden zijn goede sportfaciliteiten van groot belang. Daar gaat SC Muiden zich hard voor maken."