Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Afscheiding van 30 meter moet overlast Geldservice beperken

WEESP - Een lang groen hek bedekt met klimop moet ervoor zorgen dat de buurtbewoners van Geldservice Nederland op het Van Houten Industriepark straks minder lichtoverlast hebben. Er is een voorstel uitgewerkt dat, als alles meezit, komend voorjaar kan worden uitgevoerd.

door Marieke van Veen

De geldtelcentrale wilde met het oog op veiligheid meer overzicht en liet daarom tientallen struiken en bomen in de omgeving kappen. Het gevolg hiervan is dat de buurt 's avonds en 's nachts vanwege de felle lampen op het terrein en de felle lampen van de geldauto's baadt in vervelend licht. Daar komt bij dat de gemeente de kapvergunning destijds op een ongelukkige wijze had gepubliceerd, waardoor de bewoners de kaalslag pas in de gaten kregen toen het al te laat was.

Om de buurtbewoners tegemoet te komen, komt de gemeente Weesp in samenwerking met Geldservice nu met een voorstel voor een groen hek met beplanting. Het voorstel is onlangs besproken met omwonenden. Ted Neervoort: "Het idee van de gemeente en Geldservice was om een afscheiding van 15 meter lang te maken, maar daar schieten wij niet zo veel mee op. Om minder last te hebben van de autolampen zou dat hek 30 meter moeten zijn. Ik heb samen met een ambtenaar hier rondgelopen om hem dat te laten zien. Het ziet er naar uit dat het voorstel hierop wordt aangepast."

Als de afscheiding straks een feit is, betekent dat echter niet dat het woongenot is hersteld. "We zijn nu ruim een jaar verder en de situatie blijft vervelend", vindt Neervoort. "Zodra het begint te schemeren trekt iedereen snel de gordijnen dicht om zo min mogelijk last te hebben van de felle lampen. En ons eens zo mooie uitzicht is verpest. Een hek met klimop kan daar niets aan veranderen, het blijft lelijk. Het is een raadsel waarom Geldservice geen groen wil aanplanten. Ik heb meermaals geprobeerd om dat na te vragen, maar ik krijg geen antwoord. Het contact is op z'n zachtst gezegd niet zo goed. Ze zijn erg terughoudend."

Ook het WeesperNieuws krijgt geen antwoord op de vraag waarom de kaalslag niet enigszins wordt hersteld. Het bedrijf vermeldt nergens telefoongegevens en op een e-mail is vooralsnog niet gereageerd.

'Het blijft een raadsel waarom er niet wat groen terugkomt'

Het kantoor in Weesp is het hoofdkantoor van Geldservice Nederland. Hier wordt geld geteld, gesorteerd en gecontroleerd op geschikt- en echtheid. Vanuit hier vinden ook geldtransporten van en naar de banken, cash centers en De Nederlandsche Bank plaats.