Afbeelding
Foto:

Jitze Vellenga

Runt met twee broers Wispe bier
Weesper sinds 3,5 jaar
34 jaar

Doet Wispe mee aan de Weesper B2B-dagen?
"Hoewel we ook buiten Weesp met Wispe actief zijn, willen we ons profileren als een Weesper onderneming. Wij geloven in lokale samenwerking met andere ondernemers."

Geheim ingrediƫnt van Wispebier?
"Haha, dat ga ik natuurlijk niet verklappen."

Lekkerste Wispe biertje?
"Mokum Magazine heeft onlangs de Wispe Wit met een 9.5 gewaardeerd. Zelf houd ik van de iets zwaardere bieren en daarom scoort ons nieuwste bier bij mij erg hoog. Hij wordt later dit jaar gelanceerd."

Over tien jaar?
"Stroomt er hopelijk in heel Nederland Wispe bier uit de tap en heeft Weesp misschien weer een eigen bierbrouwerij. Wist je dat in de 16de eeuw het Spaanse hof bier dronk uit Weesp?"

Wat weten mensen niet van je?
"Dat mijn broers en ik met Wispe zijn begonnen uit liefhebberij. Naast deze passie werk ik vier dagen per week als verenigingsmanager voor beroepsorganisaties. Heel iets anders dus."

En verder?
"Ben ik graag bij mijn vrouw en kinderen en blijft er naast hobby en werk weinig tijd over."

Wel of niet NIX18?
"Wel."

Favoriete plek in Weesp?
"De historische binnenstad. In 1863 begonnen twee Duitse ondernemers bierbrouwerij De Leeuw bij de monding van Smal Weesp. Als het kon zou ik met hen graag een biertje drinken op een terrasje aan de Kom."

Wat kan beter in Weesp?
"Weesp moet zich onderscheiden met speciaalzaken met originele producten die je niet online of in grote winkelgebieden vindt. Samen met fijne horeca, de Vecht en de oude binnenstad wordt winkelen in Weesp een aantrekkelijke beleving."

Welk lokaal nieuws volg je?
"Als bewoner van de Bloemendalerpolder zie ik het spoor graag ondertunneld, maar dat is erg kostbaar."