Samen koken en eten op het Stationsplein.
Samen koken en eten op het Stationsplein.

Zelf aan de slag in kookstudio aan Stationsplein

WEESP - Met bijzondere hapjes en Weespermoppen in verschillende smaken liet kookstudio Kookers.nl vorige week reizigers op station Weesp kennismaken met hun nieuwste vestiging. Weespers van jong tot oud kunnen vanaf nu een eigen kookfeest beleven aan het Stationsplein.

door Ruth van Kessel

Weespermoppen met sinaasappelrasp, chocolade of bruine suiker. Heeft u dat al eens geproefd? De chef-koks van Kookers.nl presenteerden hun speciale Weespermoppen en kleine hapjes aan treinreizigers om Weesp te laten weten dat de kookstudio zijn deuren open heeft. De reacties op de spontane traktatie waren wisselend. Van goh, wat lekker en wat leuk, tot ik heb geen honger en geen tijd. Initiatiefnemer, kok en Weesper Sander Steijnis begrijpt de reacties wel: "Onze chef-koks overvielen de mensen ook wel een beetje. Stonden wij ineens voor hun neus met een dienblad, dat zijn mensen niet gewend. Gelukkig konden de meeste de actie wel waarderen."
Koken, lekker eten, drankje erbij. Live Cooking is de formule van Kookers.nl waarmee het kookevenementenbedrijf al acht jaar aan de weg timmert. Voor particulieren zijn de vrijgezellenkookfeestjes, kookworkshops en kinderkookfeestjes populair, bedrijven kiezen de kookstudio voor evenementen en teambuilding. Ook kookt het bedrijf op locatie, op feesten en bij mensen thuis; ze nemen alle benodigdheden mee en de afwas gaat vuil mee terug. Weesp, als locatie voor de regio Amsterdam, is de vierde vestiging van Kookers.nl. In Utrecht, Nijmegen en Eindhoven slaat de formule goed aan. Steijnis: "Iedereen geniet van lekker eten en daarbij is samen koken heel gezellig en verbindt het mensen."

Nieuwe Weesper
Als jongetje van negen vond Steijnis koken al het allerleukste dat er was. Voor hem geen computerspelletjes, maar experimenteren met het boek 'Patisserie & Desserts' van Harry Mercuur. Zo klein als hij was flanste hij in moeders keuken al volledige lasagnes en tiramisu's in elkaar. Tot zijn plezier werkt zijn inspirator Harry Mercuur nu ook bij Kookers.nl en leert hij andere koks de kneepjes van het vak. Steijnis: "Koken is altijd mijn passie geweest. Zelfs een studie bedrijfskunde kon me er niet van weerhouden om te blijven koken." De ondernemende kok streek in Weesp neer voor de liefde. In december verwacht hij met juf Suzanne de Rooij van de Kors Breijerschool hun eerste kindje, een gebeurtenis waar hij erg naar uitkijkt. Steijnis: "In dit pand aan het Stationsplein heb ik de ideale locatie voor klanten uit de regio Amsterdam gevonden. Ik zie het helemaal zitten. Helemaal leuk vind ik dat de tafels waaraan we eerst het eten bereiden en later aan eten, gemaakt zijn van twee oude zwaarden van de tjalk van Rooie Gerrit. Hoe Weesps wil je het hebben?" Steijnis ziet alleen maar mogelijkheden voor zijn kookstudio in Weesp. In Eindhoven zijn de open kookavonden waar mensen zich individueel voor een kookworkshop kunnen inschrijven een succes, een activiteit die hij zeker ook in Weesp wil invoeren. "Weesp is een gezellig stadje en heel bereikbaar voor de regio. Ik denk echt dat deze kookstudio iets toevoegt. Hoe leuk is het dat je in Weesp je eigen kookfeest kunt beleven?"

Chef-koks delen hapjes uit. Rechts staat Sander Steijnis.