Zondag 9 november in de City: 'Zandverhalen van Kaidara'.
Zondag 9 november in de City: 'Zandverhalen van Kaidara'.

tot zondag 9 november

Chocomania

Tot en met zondag 9 november wordt in de Van Houtenkerk het festival 'Chocomania' gehouden. Met muziek, wedstrijden en veel chocolade. Het volledige programma staat op stadsherstel.nl.

woensdag 5 november

Meezingavond

Er is woensdag 5 november een meezingavond in hotel Hart van Weesp. Het repertoire: Hollandse liedjes van alle tijden. Aanvang: 20.00 uur. Deelname is gratis.

Mamacafé

In De Bibliotheek wordt woensdag 5 november een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten. Deze week is er een thema: babymassage. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

Vrouwen van Weesp

De Vrouwen van Weesp houden woensdag 5 november een thema-avond over Internationale Vrouwendag. In gebouw Papelaan 99. Aanvang 19.00 uur.

Mantrazingen

Bij Truepoint aan de Nieuwstad is er woensdag 5 november van 20.00 tot 21.30 uur mantrazingen. Reserveren via info@truepoint.nl. Deelname kost € 15,-.

donderdag 6 november

Cursus Excel

Seniorweb Weesp verzorgt vanaf donderdag 6 november een computercursus Excel. Kosten: 70 euro + 20 euro voor het lesboek. Aanmelden: weesp@swleercentra.nl.

Fiets repareren

Via de Volksuniversiteit geeft Sam Halbertsma een cursus fiets repareren. Startdatum donderdag 6 november. Inschrijven: www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Weesp van donderdag 6 november staat in het teken van de nieuwe regels van de WMO. Aanvang: 19.30 uur in het Hart van Weesp.

'A Most Wanted Man'

In de City draait donderdag 6 november de film 'A Most Wanted Man' naar het boek van John le Carré. Aanvang 20.00 uur, entree € 8,-.

vrijdag 7 november

Karin Bloemen

Theaterdiva Karin Bloemen speelt vrijdag 7 november in Theaterpand Weesp een aangepast programma met liedjes. Voorstelling uitverkocht.

Verkoopdag

Protestantse Vrouwen op Weg houdt vrijdag 7 november een verkoopdag met snuffelmarkt in Het Lichthuis aan het Waagplein. Van 10.00 uur tot 22.00 uur zijn er leuke koopjes, een Rad van Avontuur, verlotingen en kinderactiviteiten.

vrijdag 7 november en zaterdag 8 november

Ophalen oud papier

De Grote Kerk haalt in Weesp het oud papier op. Het centrum is vrijdag 7 november aan de beurt, de andere wijken in Weesp zaterdag 8 november. Het papier moet om 8.00 uur buiten staan.

zaterdag 8 november

Haarvlechtworkshop

Selina Siersmaa geeft zaterdag 8 november een haarvlechtworkshop in Weesp. Deelnemers leren van 10.30 tot 12.30 uur vlechten op een eigen model. Kosten: 14 euro, inclusief een hapje en een drankje. Aanmelden: 0627588631.

Adriana Marques

Fado-zangeres Adriana Marques heeft een loepzuivere stem die al bij het eerste lied alle toeschouwers verbluft. Zaterdag 8 november treedt ze op in de City. Aanvang 20.30 uur, entree € 15,-.

Weesper Moppen

De Weesper Moppen houden zaterdag 8 november de openingsavond van het carnaval in Hotel Hart van Weesp. Aanvangstijd 20.30. Muziek van zanger Jacco. Niet-leden betalen € 5,- entree.

Najaarsmaaltijd

De ouderenbonden nodigen hun leden uit voor de Najaarsmaaltijd op 8 november in De Hogeweyk. Aanvang: 12.00 uur. Na de maaltijd is er een optreden van Michiel Coenen. Opgeven: 0294-414278. Entree: € 10,-.

zondag 9 november

'Lieve briefjes'

Stand-up comedian Cindy Pieterse staat in het Theaterpand Weesp met haar 'Lieve briefjes'. Datum: zondag 9 november, aanvang: 15.00 uur. Entree € 7,50. Reserveren via www.zone1380.nl.

Zandverhalen

Wiltink & Wybenga spelen zondag 9 november 'Zandverhalen van Kaidara' naar het Afrikaanse verhaal van het Peulvolk. Nancy Wiltink vertelt en Sylvia Wybenga tekent met zand. Aanvang 14.00 uur. Entree € 10,- voor volwassenen, kinderen betalen € 7,50.

Vechtstroomrit

Autosportvereniging De Vechtstreek houdt zondag 9 november de Vechtstroomrit, een routebeschrijvingsrit voor auto's. De start en finish zijn bij De Adelaar aan de Papelaan. Inschrijven vanaf 12.00 uur, start vanaf 12.31 uur. Deelname kost € 10,- per equipe.

maandag 10 november

Koffiemiddag

De Zonnebloem houdt maandag 10 november van 14.00 tot 16.00 uur een koffiemiddag in het restaurant van Oversingel.

Cursus Windows 8.1.

Seniorweb Weesp verzorgt vanaf maandag 10 november een computercursus Windows 8.1. De cursus bestaat uit zes dagdelen. De lessen worden op maandagochtend gegeven in De Bibliotheek. De cursus kost 70 euro + 20 euro voor het lesboek. Aanmelden kan via weesp@swleercentra.nl.

Muzieklessen

Binnenkort start er weer een nieuwe serie 'Muziek en bewegen' voor kinderen uit de groepen 1 en 2. Deze les is op dinsdag om 15.45 uur in de Kors Breijerschool door docenten van De Gooische Muziekschool. Mail voor een kennismakingsles met Marco@degooischemuziekschool.nl.

maandag 10 november tot zondag 4 januari

Jilles Molenaar

Jilles Molenaar exposeert van 10 november tot en met 4 januari in De Bibliotheek aan de Oudegracht. De expositie heeft als naam 'Kleur-en-Pracht' en omvat kleurrijke landschappen en stillevens.

dinsdag 11 november

Mamacafé

In De Bibliotheek aan de Oudegracht wordt dinsdag 11 november een Mamacafé gehouden. Vaders, moeders en jonge kinderen kunnen elkaar hier ontmoeten. Deze week is er een thema: Boekstart. Tijd: van 10.00 tot 11.30 uur.

woensdag 12 november

Rode Kruis Soos

Het Rode Kruis houdt woensdag 12 november een ouderensoos op Papelaan 99. Belangstellenden kunnen tussen 13.30 en 15.30 uur binnenlopen voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje.

donderdag 13 november

Eenzaamheid

Voor vrijwilligers in de zorg en welzijn wordt er door Versa op donderdag 13 november in De Bibliotheek een themabijeenkomst georganiseerd over eenzaamheid. Aanvang: 9.30 uur. Deelname is gratis. Opgeven kan tot maandag 10 november door te mailen naar: pvlot@versawelzijn.nl.

doorlopend

Kunstenaars gezocht

Weespers aan de wand heeft plek voor nieuwe exposanten. Kunstenaars die in Weesp wonen of werken kunnen zich tot 9 november melden: secretaris@weespersaandewand.nl.

Buurthuis

Buurtvereniging De Achtergracht houdt elke dinsdag en donderdag een buurthuis in het OAZ-gebouw. Van 13.00 tot 16.30 uur.

Taalcursus voor vrouwen

Vrouwen van Weesp komt met Nederlandse en Engelse taalcursussen. Vrouwen die belangstelling hebben kunnen zich aanmelden via 06-43 981 582.

Hulp kerstinloop

De Weesper kerken houden eerste kerstdag een kerstinloop voor mensen die wel kerst willen vieren, maar geen familie, geld etc. hebben. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers. Bel of mail: 06-28 50 45 80 / a.westra@kpnplanet.nl.

Cindy Pieterse staat zondag 9 maart in Theaterpand Weesp met 'Lieve briefjes'.