De beschoten auto in Almere.
De beschoten auto in Almere. Foto: AS Media

Weesper gewond bij poging liquidatie in Almere

WEESP - Een 26-jarige Weesper is zaterdagochtend gewond geraakt bij een schietpartij in Almere. De politie gaat uit van een gerichte aanslag in het criminele circuit. Omdat de zaak verband lijkt te houden met eerdere liquidaties in Amsterdam is het onderzoek maandag overgenomen door de Amsterdamse recherche.

door Marieke van Veen

De Weesper reed zaterdag om 05.30 uur samen met een andere inwoner van Weesp (eveneens 26 jaar oud) in een Volkswagen Golf over de Poortdreef in Almere. Vanuit een BMW werd het vuur geopend. De bestuurder uit Weesp raakte gewond. Hij verkeert volgens de politie niet in levensgevaar. Zijn passagier kwam met de schrik vrij.

De gealarmeerde politie dacht in eerste instantie met een uit de hand gelopen aanrijding te maken te hebben. Ter plaatse troffen troffen zij de neergeschoten Weesper aan. De inzittenden van de BMW waren er toen allang vandoor. Deze auto werd later die ochtend uitgebrand aangetroffen op de Aalscholver in Muiderberg. Een zoekactie met ondersteuning van een politiehelikopter in de omgeving leverde niets op.

Volgens het Parool zijn de beschoten Weespers bekenden van crimineel Gwenette Martha, die op 22 mei in Amstelveen met tientallen kogels werd doorzeefd. De gewonde Weesper zou volgens de krant betrokken zijn geweest bij een langslepende vete in de Amsterdamse onderwereld, waarbij al meer dan tien doden zijn gevallen.

De politie is op zoek naar getuigen van het schietincident en zoekt daarnaast mensen die gezien hebben dat de BMW op de Aalscholver werd gedumpt of die hebben gezien hoe de verdachten hun vlucht hebben voortgezet. De Amsterdamse recherche laat verder weten dat de politie alles doet om dit soort geweldsuitbarstingen te stoppen.