De Collect Club aan de Vlietlaan in Bussum.
De Collect Club aan de Vlietlaan in Bussum. Foto: Bob Awick

Postzegelwinkel in Bussum geopend

BUSSUM - Postzegelverzamelaarster Els Lipsius ziet een grote wens in vervulling gaan. Ze opent deze week haar eigen postzegelwinkel aan de Vlietlaan 44c in Bussum.

"Een Goois clubhuis voor filatelisten en liefhebbers, van de alleroudste tot de allernieuwste zegels", vertelt een enthousiaste Lipsius. In de Collect Club-winkel is echt van alles over postzegels te vinden en heus niet alleen de reguliere postzegels. Naast alle postzegeluitgaves van PostNL, gadgets gemaakt van oude postzakken en specifieke jaarverzamelingen (postzegeljaargang voor de kenners) is het ook mogelijk om een postzegel te laten personaliseren met bijvoorbeeld een digitale foto. Voor de postzegelverzamelaar anno nu, zeg maar.

Beleving terugbrengen
Lipsius verzamelt zelf al heel lang postzegels en heeft al jaren een online winkel. Ze is ervan overtuigd dat er behoefte is aan een fysieke winkel. Zo wil ze de beleving van onder andere het postzegelverzamelen terugbrengen. "Een postzegel vertelt altijd een verhaal. Of het nu het ontwerp is of de reden om een specifieke postzegel op een brief of ansichtkaart te plakken." De winkel is open van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 - 18.00 uur (op zaterdag tot 17.00 uur) en op koopavonden. De officiƫle opening is 4 november.