BFC kon vooral voor rust geen potten breken tegen ASV'65.
BFC kon vooral voor rust geen potten breken tegen ASV'65. Foto: Bastiaan Miché

BFC zakt voor
eerste grote test

BUSSUM - De voetballers van BFC hebben afgelopen weekend geen potten kunnen breken tegen koploper ASV'65. De Bussumers zakten voor hun eerste grote test en vergaten, vooral door zwak spel voor rust, de eerste plaats over te nemen en deelname aan de play-offs nu al zeker te stellen. BFC verloor met 2-1 van de Ankeveners.

Het ontbrak BFC voor rust vooral aan vechtlust. De Bussumers bleken meteen na de aftrap gewaagd aan de tegenstander en kregen al snel een paar goede kansen, maar de aanvallers vergaten af te maken. Doordat BFC niet toesloeg, kon ASV'65 langzaam het duel overnemen. De Ankeveners speelden een stuk sterker en bleken vooral ook een stuk stugger dan de Bussumers.

ASV'65 sloeg voor rust twee keer hard toe. Halverwege de eerste helft kon de ploeg het goede spel belonen en BFC op achterstand zetten. BFC probeerde daarna wat terug te doen, maar het ontbrak de ploeg aan vuur om ASV'65 op te jagen. Sterker nog: ASV'65 kon de voorsprong voor rust nog verdubbelen. Na een knappe solo van een van de Ankeveense aanvallers, die de BFC-achterhoede vergat een halt toe te roepen, werd de bal onhoudbaar tegen de touwen van de Bussumse goal geschoten. Na de treffer bleek BFC even weerloos. De ploeg had het geluk dat doelman Desmond Ording sterk stond te keepen, anders had het na de eerste helft zomaar 4-0 of erger kunnen worden.

Na de rust leek BFC haar lessen geleerd te hebben van alles wat er voor rust gebeurde. De Bussumse ploeg speelde een stuk sterker dan daarvoor. Al snel leek de ploeg wat terug te doen, maar de Bussumse goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. BFC zette echter door, knokte voor elke meter en begon ook steeds beter te voetballen. ASV'65 kon er amper wat tegenoverstellen.

Hoewel BFC dus veel beter speelde, vergat de ploeg te scoren. Zelfs toen de ploeg een levensgrote kans kreeg door met een strafschop toe te slaan, faalde de ploeg: aanvoerder Dico Knevel verzuimde de strafschop tegen de touwen te werken. Desondanks bleef BFC doorvechten. Toen de ploeg met een ondertal speelde, na een rode kaart voor Jurrien Blaauw, bleef BFC ook de betere ploeg. Op het laatste moment kon BFC met een treffer van aanvoerder Dico Knevel wat terugdoen, maar dat bleek te laat.

BFC staat na afgelopen weekend op de derde plaats. De achterstand op de koploper bedraagt nu 5 punten. Komend weekend speelt BFC tegen AS'80 dat een paar plaatsen lager staat.