Buma in Bussum.
Buma in Bussum. Foto: Bob Awick

Gooise Beren en Buma werven stemmen

BUSSUM - Ja, wat doe je als lokale politieke partij die campagne wil voeren zonder bekende fractievoorzitter uit Den Haag? Dan kom je met Gooy de Beer. Hart voor Bussum liet de beer op koopzondag door de straten van Bussum lopen om stemmen te winnen.

De ludieke actie moet ervoor zorgen dat iedereen op woensdag 18 november bij de gemeenteraadsverkiezingen op Hart voor Bussum zal stemmen. Fractievoorzitter Marieke Munneke Smeets: "Ik waardeer de hulp van Gooy de Beer bijzonder en hoop dat hij een permanent onderdeel van de nieuwe gemeente Gooise Beren, pardon Gooise Meren, zal worden."

Het CDA had wel een politiek kopstuk weten te strikken, namelijk fractievoorzitter Sybrand Buma. Hij was zaterdag even in het dorp om campagne te voeren. Hij kon op flink wat belangstelling rekenen. Met hem waren vele lokale CDA'ers op straat om onder andere groene ijsjes uit te delen en appels. Eerste Kamerlid Wopke Hoekstra, die in Bussum woont, voegde zich ook bij de karavaan. Hij liet weten veel vertrouwen te hebben in lijsttrekker Marleen Sanderse.

Gooy de Beer.