Martin Wallenburg organiseerde in 2019 met veel enthousiasme de eerste editie.
Martin Wallenburg organiseerde in 2019 met veel enthousiasme de eerste editie. Foto: Wally's Beach

Wally’s Beach terug van weggeweest en organiseert Beachtoernooi

Sport

EEMNES - Stichting Wally’s Beach organiseert na vier jaar opnieuw het Beachtoernooi op het evenemententerrein aan de Wakkerendijk, ter nagedachtenis aan de oprichter Martin Wallenburg. Het toernooi vindt plaats op 3 juni. 

Teams, bestaande uit maximaal vier spelers, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar beachvolleybalvoleem@gmail.com. Ze worden ingedeeld in verschillende klassen, variërend van prestatie tot recreatie.

“We hopen op een stralende lucht en een fantastische dag”, vertelt een woordvoerder van de stichting, “die mede mogelijk wordt gemaakt door de gemeente Eemnes, onze sponsoren en vrienden van Martin.”

Zo geschiede

Martin Wallenburg organiseerde in 2019 met veel enthousiasme de eerste editie van het Beachtoernooi. “Hij droomde ervan om dit evenement jaarlijks terug te laten keren”, zegt de woordvoerder. “Of zoals hij het zei: ‘Iedereen bekend maken met het heerlijke spelletje. Lekker rollen door het zand en dan voldaan met een biertje in je hand genieten van het plezier om je heen.’ En zo geschiede, want 18 mei 2019 was een geslaagde dag vol sportplezier, zon en een drankje in de hand.”

Sportplezier staat tijdens de 2023-editie dan ook wederom centraal. “Daarom is er ook gezorgd voor de juiste voorzieningen voor niet-sporters”, aldus de woordvoerder. “Vanaf het lange terras is er voldoende ruimte om onder het genot van een hapje en drankje naar de wedstrijden te kijken en de juiste tactieken met elkaar te spreken. Voor de kinderen staat er een springkussen en grote zandbak klaar.”

Barbecue

Voor de jeugd van Eemnes is er ‘s ochtends ruimte om talenten in het zand te laten zien en de organisatie wil het Beachtoernooi afsluiten met een Beachbarbecue. “Deze is voor iedereen toegankelijk”, meldt de woordvoerder. “Zowel sporters als niet-sporters, Eemnessers als niet-Eemnessers.” Geïnteresseerden kunnen zich ook via beachvolleybalvoleem@gmail.com opgeven hiervoor.

Uit de krant