Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeenten lanceren ‘Leefstijl’-pilot

Sport

BEL - In de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren vindt vandaag de officiële opening van het ‘Leefstijlpunt’ plaats. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over gezondheid, opgroeien, sporten en bewegen, geldzaken en fijn wonen. 

“Het Leefstijlpunt is er om mensen op weg te helpen naar een gezonde en positieve leefstijl”, aldus een woordvoerder van de BEL-gemeenten. “Er zijn professionals aanwezig om inwoners te helpen. Denk aan coaches en medewerkers van het sociaal wijkteam.”

Blijvend karakter

De uitvoering van het punt wordt gedaan door Team Sportservice ‘t Gooi, dat al verantwoordelijk is voor het Leefstijlloket in Hilversum. Bij het BEL Leefstijlpunt wordt ook het Sociaal Wijkteam BEL ingeschakeld met daarin onder andere welzijnswerkers van Versa Welzijn en verpleegkundigen van Vivium en Amaris. Verder is de buurtsportcoach acht uur per week beschikbaar.

Deze pilot gaat twee jaar duren, met tussentijdse evaluaties na negen en vijftien maanden, om te beoordelen of de doelen van het Leefstijlpunt succesvol zijn, meldt Hart van Laren op haar website. “Als het een succes is, kan het Leefstijlpunt een blijvend karakter krijgen.”

Op de gemeentewebsites staan de openingstijden van de punten in de Malbak in Blaricum, het Huis van Eemnes en het Brinkhuis Laren.

Uit de krant