Afbeelding

Laren'99 wint in streekderby van BVV'31

Sport

LAREN - De streekderby - en return - van SV Laren'99 tegen BVV'31 heeft voor de koploper met winst uitgepakt: 0-3.

Op papier zou Laren deze wedstrijd tegen BVV'31 (4e plaats) moeten winnen. Door blessures en vakanties waren Mark Hop, Jeroen Roest, Jeroen Kaarsgaren en Markus Morsink niet van de partij. Zo stonden bij aanvang van de wedstrijd Mathyos Garabet en Wietse Broere in het veld en Jorn van Rosmalen en Cees Resing in eerste instantie reserve.

Laren had moeite om in haar spel te komen, maar wist toch bij de eerste hoekschop te scoren: 0-1 (Rick Hoofd). De eerste helft was zeker niet sterk van Laren en het had bijna 1-1 gestaan nadat de Blaricumse spits was doorgebroken. Na het passeren kwam hij alleen voor keeper Ingmar van Rosmalen te staan maar die wist zijn doel leeg te houden door een goede redding.

Zonder te wisselen werd er begonnen aan de tweede helt. Er was nu meer gretigheid in het spel van Laren al zette zich dat niet direct om in extra doelpunten. Toch liet BVV'31 zich niet kisten en kwamen ze zo nu en dan in de 16 meter van Laren. Trainer Fred Roest wisselde Gijs Vermijs en Wietse Broere voor Cees Resing en Jordi Karsen. Met twee verse voorhoede spelers werd het spel hervat.

Laren kreeg nu meer en meer de overhand. Vooral toen er net buiten de 16 een schot van Joey Franken vlak onder de lat in het doel van BVV'31 belandde: 0-2. BVV'31 stond nu het laatste deel van de wedstrijd onder druk. Het derde en laatste doelpunt van Laren'99 was een voorzet van links die door Jordi Karssen strak werd ingekopt.

De volgende wedstrijd is zaterdag 31 maart uit bij Overamstel in Amsterdam.

Uit de krant