Niels Rood.
Niels Rood. Foto: Gemeente Eemnes

Niels Rood: 'Er valt echt wat te kiezen'

Politiek

EEMNES - Niels Rood is vol goede moed als het gaat over de opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande woensdag 21 maart. "En na vier jaar bestuur waarin - met vallen en opstaan - veel zaken zijn bereikt en in gang gezet, valt er echt wat te kiezen: de pauzestand waar Dorpsbelang voor pleit of doorgaan met zaken voor elkaar krijgen", schrijft Niels Rood in zijn blog.

Het lijsttrekkersdebat - donderdag van de gemeente en woensdag van seniorenvereniging BasBEL/bibliotheek - hebben veel publiek getrokken. "Politiek leeft in Eemnes", pent Rood.

"Klimaatmaatregelen nemen bij de meeste partijen een prominente plek in, zowel in het programma als in de verkiezingsfolder. Maar zoals dat vaker gaat, overvleugelt in de laatste week voor de verkiezingen een ander thema de stembusstrijd. En dat is het nieuw te bouwen Huis van Eemnes. Het besluit om voor nieuwbouw te kiezen, werd al in 2016 genomen, na acht maanden vergaderen over de locatiekeuze, waarvoor alle omwonenden, ook van Veld 4, persoonlijk en via de Rotonde waren uitgenodigd. Daarna is veel werk verzet. De bouwopdracht is gegund aan Vaessen, een Brabantse bouwer die veel ervaring heeft met multifunctionele gebouwen. Zij blijven keurig binnen de begroting en de tijdplanning maken ze ook waar. De interieurarchitect is al bezig met de kleur van het meubilair, in nauwe afstemming met de gebruikers. Het aantal uren dat vrijwilligers hebben zitten in overleg over het nieuwe Huis van Eemnes, is van onschatbare waarde. En de plankosten voor het tekenen en doorrekenen, zijn 1,3 miljoen euro tot nu toe. Dorpsbelang wil dat allemaal weggooien. Zij redeneren: die plankosten bedragen maar 10% van de investering. De denkfout is, dat je de kosten van een gebouw over veertig jaar uitsmeert, terwijl je de plankosten in één jaar voor je rekening moet nemen als de nieuwbouw niet doorgaat. Alles kan, maar een begroting rond krijgen met zo'n tegenvaller zal een lastige klus worden. Ik blijf hopen dat het voorstel Dorpsbelang om het het Huis van Eemnes terug te draaien een loze verkiezingsbelofte is, want als ze er een hard punt van maken in de verkiezingen, heeft het dorp een serieus probleem als de partij in de coalitie komt."

Lees de volledige blog op https://nielsrood.wordpress.com/2018/03/16/vliegjes-op-de-voorruit/

Uit de krant