Raad van State akkoord met nieuw woningbouwplan Blaricummermeent | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bob Awick

Raad van State akkoord met nieuw woningbouwplan Blaricummermeent

  Buurt / wijk

BLARICUM - De verandering van geplande kantorenbouw naar woningbouw bij de Blaricummermeent kan doorgaan. De Raad van State verwierp woensdag de bezwaren tegen het bestemmingsplan waarin dit is geregeld. Volgens de gemeente Blaricum is de verandering nodig, omdat de behoefte aan kantoorruimte is afgenomen.

In het zogeheten plan Blaricummermeent Werkdorp F en G wordt ruimte gemaakt voor 170 woningen. Een bewoner van de Blaricummermeent maakte bezwaar tegen de komst van een klein aantal woningen in zijn directe omgeving. Hij klaagde bij de Raad dat de omzetting van kantoren naar woningen veel meer drukte en overlast zal veroorzaken.

Hij wees de Raad ook op informatie die hij enkele jaren geleden kreeg toen hij zijn woning kocht. Die informatie van de makelaar en het projectbureau van de gemeente blijkt nu niets waard te zijn. Zijn omgeving was voorgespiegeld als groen en met ruimte voor afgescheiden kantoorvilla's die niet op de Blaricummermeent zouden ontsluiten.

Volgens de Raad is de informatie van de makelaar in dit geval inderdaad niets waard en van het gemeentelijke projectbureau evenmin. Ook het zogeheten beeldkwaliteitsplan dat een beeld van de omgeving gaf, is volgens de Raad juridisch niet van waarde. De bezwaarmaker kan daar dus geen rechten aan ontlenen, aldus de Raad.

De Raad vindt woningbouw in plaats van kantorenbouw wel aanvaardbaar. Zo zouden de kantoren een stuk hoger worden dan de woningen die er nu mogen komen. De verwachte verkeersdrukte blijft volgens de Raad ook beperkt. Van aantasting van privacy en verlies aan zonlicht is volgens de Raad ook nauwelijks sprake.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>