Wethouder Theo Reijn (rechts) overhandigde bewoners symbolisch de sleutel.
Wethouder Theo Reijn (rechts) overhandigde bewoners symbolisch de sleutel. Foto: Projectbureau Zuidpolder

Bewoners sociale huurwoningen Zuidpolder Eemnes ontvangen huissleutel

Buurt / wijk

EEMNES - De eerste bewoners hebben dinsdag de sleutel ontvangen van hun nieuwe woning in Zuidpolder Eemnes. Met de bouw van deze 31 sociale huurwoningen komt er een mooie plek bij waar huurders van de Alliantie energiezuinig kunnen wonen.

De huurwoningen liggen ten zuiden van het BEL-kantoor. Het gaat om twaalf eengezinswoningen en als blikvanger langs de Zuidersingel een appartementencomplex met negentien appartementen.

Alle woningen hebben een EPC-waarde van 0. Deze norm geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Om dat te bereiken zijn de woningen onder andere voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen en zonnepanelen. Alliantie directeur Joan van der Burgt: "Een lagere energierekening en lagere maandlasten is ongelooflijk waardevol voor onze huurders en met de realisatie van deze duurzame woningen dragen we bij aan een goede kwaliteit van wonen en leven. Zonder de aarde en onze natuurlijke bronnen uit te putten."

De indeling van de woningen is gevarieerd. Er zijn dertien driekamer- en zes tweekamerappartementen. De tweekamerappartementen houdt de Alliantie beschikbaar voor jongeren tot 23 jaar, conform de afspraken tussen de gemeente en de Alliantie. De driekamerappartementen worden passend toegewezen via Woningnet. De eengezinswoningen hebben drie slaapkamers.

Alle woningen beschikken over een hoog kwaliteitsniveau en het ontwerp sluit goed aan bij de overige woningen in Zuidpolder. De vele details en variaties in kleur, materiaal en steen moeten de nieuwe buurt een fraaie uitstraling geven.

"Met de huurwoningen in Zuidpolder bieden we bewoners in verschillende levensfases, zoals starters en senioren, een prachtige plek in Eemnes", aldus wethouder Theo Reijn. "Deze variatie zorgt ervoor dat de bewonerssamenstelling en -leeftijdsopbouw in Zuidpolder de komende jaren in balans blijft."

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 20 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant