Wethouder Theo Reijn knikkerde met de kinderen, die een zakje knikkers cadeau hebben gekregen van de gemeente.
Wethouder Theo Reijn knikkerde met de kinderen, die een zakje knikkers cadeau hebben gekregen van de gemeente. (Foto's: Gemeente Eemnes)

Opgeknapte speelplek Ruwbeemd officieel geopend

  Buurt / wijk

EEMNES - De opgeknapte speelplek aan de Ruwbeemd is officieel geopend. Hiervoor onthulde wethouder Theo Reijn een ´Nijntje-speelbord´. De aanwezige kinderen kregen een zakje met knikkers. De opening is de start van een reeks van zes speelplekken die dit voorjaar een opknapbeurt ondergaan.

Wethouder Theo Reijn: "Ik ben blij dat deze speelplek is opgeknapt en sinds vandaag officieel in gebruik is. Het is belangrijk dat kinderen hun energie kwijt kunnen. Buiten spelen is gezond."

Samen
"Vorig jaar nodigden wij kinderen en andere buurtbewoners van de in totaal zes speelplekken uit om mee te denken over een nieuwe invulling hiervan. Deze wensen en ideeën zijn zoveel als mogelijk in de ontwerpen verwerkt. Hierdoor zijn het écht speelplekken van ons samen."

De andere speelplekken die een opknapbeurt ondergaan bevinden zich aan de Ruiterskamp, de Hasselaarlaan, Stadwijksingel, Eemlustlaan en de Clusterschool. Als alles volgens plan verloopt zijn ook deze speelplekken voor de zomer gereed.

Gezond bewegen
"Gemeente Eemnes knapt speelplekken op omdat we deze duurzaam met herbruikbare materialen, gezond met meer ruimte om te bewegen en groen willen inrichten. We willen dat buiten spelen toegankelijk is én blijft, waarbij er volop ruimte is om elkaar te ontmoeten."

"We begrijpen dat kinderen graag buiten willen spelen. Ook in deze tijd. Houd bij het buitenspelen de richtlijnen van de Rijksoverheid aan omtrent het coronavirus. Blijf thuis als je verkouden of ziek bent en neem als grootouders en ouders 1,5 meter afstand van de ander."

De onthulling van het speciale Nijntje-bord met de waarschuwing voor spelende kinderen.

Meer berichten