Hang wel je vlag uit met Koningsdag.
Hang wel je vlag uit met Koningsdag. Foto: Bob Awick

Ook dit jaar geen Koningsdag in Laren

Buurt / wijk

LAREN - Ook in het dorp Laren is er voor het tweede opvolgend jaar geen Koningsdag. 

Geen Piekkiesmarkt, geen aubade, geen muziektent, geen ringsteken en geen braderie slingerend door het dorp. Helaas maar het is niet anders. Oranjecomitéleden Stef Bon, Jan de Wit, Renate de Leeuw en Erwin van den Berg en de andere vrijwilligers kijken daarom vooral uit naar 2022. Hopelijk dan weer een dag vol met tradities.

Fietsenrally

Wat dit jaar wel doorgaat als onderdeel van het jaarlijkse feestweekprogramma is de Fietsenrally op zondag 2 mei georganiseerd door Jan de Wit. Circa 25 kilometers fietsen rondom Laren door het prachtige Gooi. De start is tussen 12.00 en 14.00 uur vanaf de Poffertjeskraam. Dat dit door kan gaan, is vooral omdat dit individueel is of in familieverband en in de open buitenlucht.

Vlag en wimpel

Om op Koningsdag toch een feestelijk gevoel te krijgen roept het Oranjecomité Laren iedereen in het dorp op Koningsdag vlag en wimpel uit te steken. Voor de jarige koning en voor elkaar. Dat kan vanaf 6.23 uur wanneer de zon is opgegaan. 

Klokken luiden

Oranjecomité hoopt dat tussen 9.55 en 10.00 uur de klokken geluid kunnen worden als teken van verbinding. Iedereen wordt opgeroepen thuis, in de voordeur, op het balkon of in de tuin het volkslied mee te zingen. Daarnaast is burgemeester Nanning Mol gevraagd Zijne Majesteit via de website van gemeente te feliciteren en de gedecoreerden in het zonnetje te zetten. 

Uit de krant