Wethouder Theo Reijn hangt de eerste speciale camera op.
Wethouder Theo Reijn hangt de eerste speciale camera op. Foto: BEL Combinatie

Verkeerstellingen Laarderweg ter voorbereiding van verbetering

Buurt / wijk

EEMNES - De gemeente Eemnes wil het voor fietsers en voetgangers aantrekkelijker maken om de Laarderweg te gebruiken en daar over te steken. Om te bepalen welke verbeteringen er mogelijk zijn, voert de gemeente op 6 juli verkeerstellingen uit op de Laarderweg.

Speciale camera’s

Door middel van het onderzoek wil de gemeente inzicht krijgen in het aantal voorbijkomende fietsers en voetgangers en in welke richting zij zich bewegen. Het onderzoek wordt uitgevoerd met speciale camera’s, die zijn opgehangen aan lichtmasten en na het onderzoek weer worden weggehaald. De camerabeelden worden na afloop vernietigd.

Om het onderzoek te bespoedigen hangen de camera’s er al sinds 4 juli. Wethouder Theo Reijn hing op die dag de eerste camera op. Hij vertelt: “Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar de verkeersveiligheid en de routes van fietsers en voetgangers op de Laarderweg tussen de rotonde Zuidersingel en de Braadkamp. Dat is belangrijk om te meten, zodat we op een later moment heel gericht tot actie kunnen overgaan.”

Betreffende locaties

De specifieke locaties waar het onderzoek plaatsvindt zijn het kruispunt Noordersingel - Braadkamp, de oversteek ter hoogte van de Laarderweg 26 en de oversteek tussen de Veldweg en de Streefoordlaan. Daarnaast wordt ook de rotonde Laarderweg – Zuidersingel bekeken, omdat hier regelmatig meldingen binnenkomen over onveiligheid voor fietsers. 

Uit de krant