Locatie Hink Stap Sprong
Locatie Hink Stap Sprong Foto: De Alliantie

Sloop van de oude Hinks Stap Sprong start binnenkort

Buurt / wijk

EEMNES - Begin januari start de sloop van de oude Hink Stap Sprong (HSS) in Eemnes. De gronden worden bouwrijp gemaakt en de bomen die voor de woningen moeten wijken worden gekapt. Dit betekend in dat er wegen voor het bouwverkeer en nutsvoorzieningen worden aangelegd.

Bij de behandeling van het bestemmingsplan heeft de wethouder toegezegd om te onderzoeken of een aantal grote bomen aan de noordkant van het appartementengebouw kan blijven staan.

In samenwerking met Van Wijnen en de landschapsarchitect is een plan bedacht om aan deze wens tegemoet te komen. Hiervoor is ook overleg gevoerd met de directie van de aangrenzende scholen en enkele omwonenden.

Groener plan
Besloten is om de weg aan de noordzijde van het appartementengebouw niet aan te leggen en de groenwal achter de huizen van de Hasselaarlaan door te trekken. Het voordeel is dat er nu een nog groener plan is ontstaan.

Verder gaat Van Wijnen in januari de draagkracht van de grond onderzoeken. Dit gebeurt door een sonderingsvrachtwagen die op het terrein diverse grondboringen gaat uitvoeren.

Bouwverkeer
Het bouwverkeer van en naar de Hink Stap Sprong gaat via de Noordersingel en Vlosseveen. Om de locatie te bereiken, zal ook gebruik gemaakt worden van het fietspad tussen de Eemhof en HSS.

Het bouwverkeer moet het fiets- en voetpad tussen de Eemhof en HSS kruisen. Om de veiligheid van voetgangers en fietsers te garanderen, wordt het fietspad afgezet. Tijdens de sloop, maar ook tijdens de bouw, kan er daarom van het fiets- en voetpad geen gebruik worden gemaakt. Voor de bewoners kan dat erg vervelend zijn, maar veiligheid staat voorop.  

Presentatie bouwplan
De Alliantie is bezig met het ontwerp van de 29 huurappartementen en 9 koopwoningen. Begin 2022 start de verkoop en kunnen geïnteresseerde kopers zich inschrijven voor een bouwnummer.

De inschrijving sluit week 2, een eventuele loting wordt door de notaris uitgevoerd. De verhuur van de appartementen op Hink Stap Sprong gaat via Woningnet en zal naar verwachting eind 2022/begin 2023 plaatsvinden. 

Op de projectwebsite www.hinkstapsprong-eemnes.nl is meer informatie te vinden.

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant