Van links naar rechts: Bud de Gooijer, Ciska van Buhren, Peter van Rietschoten, Paul Molenkamp, Daphne Rokebrand (activiteitenfonds Blaricum)
Van links naar rechts: Bud de Gooijer, Ciska van Buhren, Peter van Rietschoten, Paul Molenkamp, Daphne Rokebrand (activiteitenfonds Blaricum) Foto: De Blaercom

Blaricumse beelden in de Blaercom

Buurt / wijk

BLARICUM - De multifunctionele centrale hal van Dorpshuis De Blaercom is verbouwd en beschikt over de mogelijkheid van een verwisselbare indeling.

De grootte van de zalen kan door middel van schuifpanelen worden aangepast en er kan zelfs één grote zaal van de ruimte gemaakt worden.

In april zijn die schuifpanelen voorzien van enorme foto’s met kenmerkende Blaricumse taferelen die de hele wand bedekken.

Beetje ‘kaal’
In 2019 was Dorpshuis De Blaercom al verbouwd. De centrale hal is de ontmoetingsplek geworden voor mensen. Maar het bestuur en beheerders vonden het nog een beetje ‘kaal’.

Er was behoefte aan meer kleur van het interieur. Daarom was er tijdens een brainstormsessie van beheer en bestuur het idee ontstaan om de verschuifbare wandpanelen te bestikkeren met kenmerkende en herkenbare Blaricumse taferelen en plekken

Beeldmateriaal
De beelden die op de schuifpanelen te zien zijn, zijn afkomstig van Peter van Rietschoten. Er is keuze genoeg, bijvoorbeeld de paarden van Bud de Gooijer, oude Blaricumse boerderijen, verschillende dieren en een veld met korenbloemen.

Ciska van Buhren, niet geboren maar wel getogen in Blaricum, is interieurarchitect bij bureau Buhren & van Deventer interieur design. Zij heeft een aantal ontwerpen gemaakt met foto’s van Peter en het bestuur en beheer van de Blaercom heeft hieruit een keuze gemaakt. Ciska is vanaf het ‘fotomoment’ bij het hele proces betrokken geweest. 

Sponsoren
Het fotoproject werd mede mogelijk gemaakt door Activiteitenfonds Blaricum en de RABO bank. Oog op Blaricum (Peter van Rietschoten) heeft de foto’s belangeloos ter beschikking gesteld.

Activiteitenfonds Blaricum heeft als doelstelling het verbeteren van de kwaliteit van de samenleving in Blaricum en het versterken van de onderlinge band tussen de Blaricummers door het bieden van een platform, waardoor netwerken ontstaan.

Uit de krant