Afbeelding
Advertentie

Binnenkort trouwen? Kies het juiste overhemd!

Algemeen

Je gaat trouwen: welk overhemd moet je daar nou bij dragen? Je wilt er natuurlijk super goed uitzien. Beter dan iedereen die in de zaal zit. Het pak, de riem en de schoenen moeten allemaal goed matchen. Misschien wel het belangrijkste: het overhemd. Stem bijvoorbeeld de kleur en stijl af op het thema of de bruidskleding van de bruid. Waar moet je nou op letten? En welke accessoires kan je erbij gebruiken? Interessant? Lees snel verder!

Wat draag je bij je trouwoutfit?
Welke accessoires je draagt op de speciale dag is afhankelijk van het thema en de dresscode. Doe je een strik of das om? Gebruik je een pochet? Elke gast is natuurlijk benieuwd naar wat de bruid draagt. Een bruid in haar trouwjurk is makkelijk te onderscheiden van de rest van de vrouwelijke gasten. Maar hoe onderscheidt de bruidegom zich. Hoe zorgt hij dat hij opvalt tussen de mannelijke gasten. Dit kan door middel van bovengenoemde accessoires die bij het pak en overhemd passen. Hierdoor kan de bruidegom een unieke look creëren. Zodat ook hij opvalt tussen alle andere mannelijke gasten.

Zakdoek gebruiken? Of wel pochette?
Als je bruidegom kiest voor een pochet, kiezen zij meestal voor een pochet in een witte kleur. Bij een smoking wordt geen pochet gedragen. Een pochet is uitstekend om je pak te laten opvallen. Hij mag niet meer dan een halve centimeter zichtbaar zijn. De pochet is bevestigd in het linker borstzakje en kan op verschillende manieren gevouwen zijn. Super leuk dus als je tijdens je bruiloft net even wat meer aandacht geeft aan je smoking of pak!


De vlinderdas VS stropdas
De stropdas draag je op een bruiloft zonder dasspeld, dit hoort namelijk niet. Een strik is bijna verplicht bij een smoking. Zorg er wel voor dat hij echt gestrikt is en niet met een speld of met klittenband vast zit. Dat is namelijk echt een no-go. Hij moet dus op de ouderwetse manier met liefde en passie gestrikt worden. Zorg dat de strik netjes in het midden zit en de uiteinden van de strik even ver van de boord staan. Het dragen van een das hoort bij een pak. Zorg dat de stropdas op de riem valt. Te lang ziet er ouderwets uit. Als hij te kort is, klopt het ook niet.

4 opties voor het kiezen van een overhemd
Hieronder volgen een aantal tips om jouw overhemd zo mooi mogelijk te maken:

1. De stof: vaak zijn de overhemden te vinden in meerdere kleuren, geschikt voor onder een smoking of kostuum. Deze factor bepaalt de kwaliteit van het overhemd. Als je gaat trouwen wil je natuurlijk een mooi trouwhemd van een luxe stof dragen. Je moet je prettig voelen in het overhemd en er mooi uitzien.

2. De maat Op één van de mooiste dagen in je leven is het belangrijk dat je er goed uitziet. Het overhemd moet lekker zitten en niet te strak of te los om het lichaam zitten. Je moet je goed kunnen bewegen, dus wat bewegingsvrijheid is erg belangrijk. Laat je dus adviseren door een expert. Dit kan je laten doen bij bijvoorbeeld overhemden.com

3. De boord: afhankelijk van het thema, de dresscode of het dragen van een strik of das kies je de boord uit. De boord is het meest trendgevoelig. En is al vaak veranderd door de jaren heen. Draag je hem open of dicht met een stropdas/strik. Ook de vorm van je gezicht en de lengte van je nek maken uit voor het kiezen van de boord die het beste bij je past. Kies ook nooit een boord die te strak zit, maar met voldoende ruimte zodat je het de hele dag vol kunt houden.

4. De kleur: het belangrijkste is dat je het goed afstemt met de rest van je outfit en met de outfit van de bruid. Kleuren zijn bepalend voor de uitstraling. Bij een luxe smoking of kostuum hoort bij het trouwen vaak bruidsmode kleuren. Dit zijn wit, ecru, ivoor, champagne of gebroken wit. Mannen dragen vaak een ecru overhemd, ivoor is meer voor de vrouwen. Bruidskleding van het echtpaar moet goed afgestemd worden. Ecru geeft een beter contrast met de jurk van de bruid. Daarom wordt afgeraden om een effen wit overhemd te dragen. Dit kan nog wel eens de jurk van de bruid verbleken, en op de trouwfoto's zie je duidelijk twee verschillende kleuren. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Uit de krant