Opgeknapte muziektent van Laren in volle glorie te bekijken | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Muziektent Laren is 15 september te bekijken.
Muziektent Laren is 15 september te bekijken. (Foto: Eigen foto)

Opgeknapte muziektent van Laren in volle glorie te bekijken

LAREN - De Larense muziektent is zaterdag 15 september tussen 13.00 en 15.00 uur in volle glorie te bewonderen op de gemeentelijke opslag aan de Gooiergracht. Deze locatie ligt in het verlengde van de Weversweg en tegen de rijksweg A27 aan.

Een team van vrijwilligers heeft de muziektent afgelopen maand helemaal opgeknapt, laat rasechte Laarder Jan Vos (64) weten. "Hij is rondom geschilderd en het dekzeil met het stoomapparaat van Rudy Bouman is schoongemaakt." Eigenlijk is een nieuw dekzeil gewenst, maar daar is geen geld voor. "Dat loopt in de duizenden euro's."

Financieel gat
Voor de andere werkzaamheden sprongen gelukkig ondernemers in het financiële gat. Zo leverde Adri van der Wardt het middel tegen houtrot, gaf Van den Brink & Thuys een fikse korting op de verf, schilderden de gebroeders Van Ieperen een dagje mee en levert het verhuisbedrijf Schaap & Van Dijk uit Huizen vijftig verhuisdekens zodat de muziektent tot Koningsdag ook weer goed opgeslagen kan worden.

Waarom de muziektent showen? "Om sponsorgeld binnen te halen", zegt Vos eerlijk. "We willen de muziektent met Koningsdag weer voor de basiliek zien." Feestweek-voorzitter Erwin van den Berg buigt zich de komende maanden over het programma, waarin de muziektent een prominente rol krijgt. Er zou zomaar een rol weggelegd zijn voor shantykoor De Speuit, de MCC en de Klepperman van Elleven.

Ook kan de muziektent op andere momenten ingezet worden, zoals bijvoorbeeld tijdens UIT IN Laren. "De tent is van de gemeente, maar we moeten voor die evenementen vergunningen aanvragen en daar leges voor betalen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>