Crematorium Laren vanaf vandaag in bedrijf | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Gemeente Laren

Crematorium Laren vanaf vandaag in bedrijf

LAREN - Crematorium Laren is in bedrijf; de eerste crematies vinden vandaag plaats.

Afgelopen vrijdag opende loco-burgemeester Ton Stam het crematorium officieel. Ondertussen waren namen talloze mensen de moeite om tijdens het open huis het nieuwe crematorium te bewonderen.
Het nieuwe crematorium ligt ten zuiden van de A1 tussen Hilversum en Baarn, in een rustige omgeving. Het heeft de uitstraling van een villa met een rieten dak.

De komst van het Crematorium Laren kent een lange voorgeschiedenis. Initiatiefnemer Jos van der Wardt presenteerde al enige jaren vóór 2014 de plannen aan het college en de gemeenteraad. Oorspronkelijk bestond het plan om een crematorium te situeren op het oude militaire complex van Crailo. Omdat deze de ontwikkeling niet in beweging kwam, besloot het nieuw aangetreden college in 2014 om de ontwikkeling op de 'Molshoop' een serieuze kans te geven. Toen ook de gemeenteraad unaniem medewerking wilde geven, konden de plannen voor een Crematorium Laren gerealiseerd worden.

Vervolgens was er een paar jaar nodig om het bestemmingsplan aan te passen en uiteindelijk ook de omgevingsvergunning af te geven, rekening houdend met onder meer de Wet op de Lijkbezorging. En zo'n vier jaar na het besluit van de gemeenteraad staat er nu een fraai ontworpen gebouw in een prachtige en groen aangelegde parkeerplaats waar Laren trots op kan zijn. De heer en mevrouw Temming hebben de dagelijkse leiding van het crematorium in handen, en zij brengen een schat aan ervaring met zich mee omdat zij jarenlang het crematorium in Bilthoven hebben geleid.

Ton Stam: "De behoefte van onze inwoners, alsook de mensen die in een ruime cirkel om Laren heen wonen, aan een nieuw crematorium is heel groot. Er is nu eindelijk een volwaardig alternatief in de directe omgeving."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>