Archieffoto: Bob Awick

Woede over maatregel Kermisweek

BLARICUM - Het besluit van burgemeester Joan de Zwart-Bloch van Blaricum om de zaterdag- en zondagavond van de jaarlijkse Kermisweek in augustus te schrappen, valt verkeerd bij de drie deelnemende horecaondernemingen. Hoewel een officiële reactie tot dinsdagavond uitbleef, is duidelijk dat de maatregel voor hen financiële gevolgen heeft.

'Zaterdag de kermis mak? Dan helemaal geen kermis in D'Ouwe Tak!', aldus D'Ouwe Tak maandag op Facebook. Dinsdagavond - toen deze krant al was gedrukt - sprak Erik Joosen van Het Vitus (namens de horeca) bij het rondetafelgesprek de Blaricumse politiek toe. De horecazaken vinden al dat ze de burgemeester en Blaricum - door zelf extra beveiliging te regelen - voldoende tegemoet zijn gekomen. Dan ook nog de belangrijkste/meest lucratieve avond (zaterdag) inleveren, is een brug te ver.
De Zwart-Bloch maakte vrijdag haar besluit bekend. Aanleiding waren de ongeregeldheden van vorig jaar, waarbij vele bezoekers - onder invloed van pillen en wodka - een spoor van vernieling achterlieten. Althans, zo kijkt de burgemeester erop terug. Volgens alle andere betrokken partijen was er helemaal niet zo veel aan de hand. Sterker nog, het was juist rustiger dan de jaren ervoor, zeggen ze, ook omdat Moeke Spijkstra vanwege een brand een maand daarvoor niet meedeed aan het vijf dagen durende evenement.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten