De kunstbeurs op de Brink wordt altijd druk bezocht.
De kunstbeurs op de Brink wordt altijd druk bezocht. (Foto: PR)

Kunstbeurs Art Laren op de Brink

LAREN - De 24ste kunstbeurs Art Laren vindt dit jaar plaats van vrijdag 14 juni tot en met zondag 16 juni. Het hart van Laren staat vol met luxe paviljoens die aan kunstobjecten uit vijftien landen onderdak bieden, waarmee het internationale karakter van deze unieke buitenbeurs wordt benadrukt.

"Er zullen weer veel sculpturen te bekijken zijn", meldt de organisatie. "Art Laren blijkt de ideale plek voor kunst die buiten het meest tot zijn recht komt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor de architectuur, waarbij de relatie tussen 'kunst' en 'design' wordt benadrukt." De openingstijden zijn van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Haringparty
Traditiegetrouw wordt op de vrijdag de Gooise Haring Party gehouden. Daar treft de Larense elite en politiek de kunstwereld. Het is de ontmoetingsplek van kunst en cultuur in Laren. Iedereen is vanaf 17.00 uur van harte welkom.

Energy4all
Art Laren wordt georganiseerd door Kiwanis, een serviceorganisatie die zich richt op hulp aan kinderen. De galeries van Art Laren sponsoren dit jaar de Stichting Energy4all die kinderen met stofwisselingsziektes helpt. "Elke week worden er kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Een genadeloze ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang voor alle kinderen en volwassenen die deze ziekte hebben of in de toekomst deze vreselijke diagnose krijgen. Bij de ernstige vormen van de ziekte overlijdt een deel van deze kinderen al voor hun tiende levensjaar. Maar niemand kan bij de diagnose met zekerheid zeggen hoe het ziektebeeld zal verlopen en hoe oud het kind bijvoorbeeld kan worden", staat op de website van de stichting te lezen.

Meer berichten