Foto: Bob Awick

Grote brand in bedrijfspand aan Bramenberg

EEMNES - Bij een grote brand vannacht op het dak van een bedrijfspand zijn gelukkig geen gewonden gevallen. De twee mensen die in de bovengelegen woning lagen te slapen, konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen.

De brandweer werd rond kwart voor vier gealarmeerd, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht (VRU). "Ter plekke stonden de vlammen fors op het dak en toen hebben we direct opgeschaald naar 'grote brand'." Hulp kwam vanuit Laren, Soest en Utrecht. "Het vuur was hoog, dus best lastig te bestrijden."

Rond vijf uur werd het sein 'brand meester' gegeven en twee uur later konden de brandweerlieden weer terug naar de kazerne. "Toen hadden we het pand ook gecontroleerd op doorslag."
Over de exacte oorzaak is niets bekend. Op de vraag of de op het dak gelegen zonnepanelen de boosdoener zijn, zegt de VRU-woordvoerder: "Daar kunnen we de vinger niet op leggen en ook geen duiding aan geven." Ook over de schade-omvang kan hij niets zeggen. "Dat is een bewoners en de verzekering."

Meer berichten