Annelot en Marijn gaan vaak met hun vader Gerlof mee vissen, net als vriend Hans Kaarsgaren (r).
Annelot en Marijn gaan vaak met hun vader Gerlof mee vissen, net als vriend Hans Kaarsgaren (r). (Foto: Bob Awick)

Fanatiek visser Gerlof Calis (55): 'Meer jeugd is bij HSV Flevo zeker welkom'

EEMNES - Hengelsportvereniging Flevo uit Eemnes bestaat al langer dan een halve eeuw. Het ledental van de in 1962 opgerichte visclub ligt vrijwel altijd rond de 450. Er komen en gaan leden, zegt secretaris en fervent wedstrijdvisser Gerlof Calis (55) uit Laren. "Momenteel hebben we een mooie aangroei van jonge mensen, maar meer jeugd is bij HSV Flevo zeker welkom."

Volgens de Laarder is vissen helemaal geen duffe sport. "Wist je dat het juist heel populair is? Nederland telt meer dan twee miljoen vissers en staat daarmee - na het voetbal - op de tweede plek van favoriete sporten." Voor hem is vissen geen hobby, maar een passie.
De vaste stek voor HSV Flevo - een vrije vereniging die niet is aangesloten bij Sportvisserij Nederland - is de Eemnesservaart. Dit viswater wordt gehuurd van de gemeente Eemnes en leden mogen daar voor slechts 5 euro per jaar vissen. De voormalige trekvaart is een prima en sfeervolle plek. Vroeger - in zijn jeugd - kwam Calis daar ook al. Met zijn vrienden Tonnie Bus en de broertjes De Leeuw. Tegenwoordig vist hij vaak met zijn maat Hans Kaarsgaren.
 

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten