De start van de jeugdloop.
De start van de jeugdloop. Foto: GNR

Extra waterposten tijdens zeer warme vijfde Gooise Heideloop

Algemeen

LAREN - Ondanks dat het RIVM het hitteplan in werking had gesteld, ging de vijfde Gooise Heideloop gewoon door. Wel had de organisatie extra maatregelen genomen. "We hebben op de Zuider- en Westerheide extra waterposten neergezet. Daar is veel gebruik van gemaakt", laat Jaap Vlaanderen, woordvoerder Goois Natuurreservaat (GNR), weten.

"Uiteraard waren de vier EHBO'ers, verspreid over de route, ook voorbereid. En de meeste deelnemers waren, zoals verwacht, al voor het middaguur binnen."
Aan de start verschenen maar liefst 450 deelnemers, variërend in leeftijd en geslacht. "Het werd dankzij of ondanks het mooie, maar warme weer een groot succes", zegt Vlaanderen, die verder meldt dat de loop probleemloos is verlopen. "Het was vooral voor de hardlopers van de 10 kilometer zwaar, maar ze konden toch volop genieten van de paarse heide. 'Een prachtig decor en mooier dan ooit', kreeg de organisatie te horen."
Het GNR en de Gooise atletiekverenigingen GAC, Zuidwal en Tempo organiseerden de loop. Het Goois Natuurreservaat is blij met de hoge opkomst. De inschrijfgelden komen dit jaar ten goede aan het natuureducatieve scholenproject bij de schaapskooi. Dankzij sponsorbijdragen van Runnersworld, Fysio Holland en Run-2-Day kregen de deelnemers na afloop een praktische herinnering mee naar huis.

 

Uit de krant