Afbeelding
Foto: Bob Awick

Medewerkers van brandweer en dierenambulance herenigen zwanengezin

Algemeen

BLARICUM - Het geluk van de Blaricumse 'familie zwaan' kan niet op; vanmorgen kon de vader zijn kroost en 'echtgenote' weer in de armen sluiten. Ze leefden nog maar kort gescheiden van elkaar, maar zaten met z'n allen al wel wekenlang 'vast' in de sloot.

Een brug aan het Waterpad (zijweg Kruin) stond dit gezin in de weg. Vader zat aan de ene kant in de gracht en moeder en haar kinders aan de andere zijde. De enige toegangsweg naar elkaar was door spijlen gebarricadeerd.

Geen sprietje groen
Buurtbewoners zagen het tafereeltje al enige tijd aan, belden ook met de gemeente, maar er gebeurde eigenlijk niks. Tot vandaag! Hoognodig ook, want de kanten van de sloot waren helemaal kaal gegeten. "Er was geen sprietje groen meer te vinden", bevestigt fotograaf Bob Awick.
Brandweer en dierenambulance kwamen ter plaatse en medewerkers haalden de dieren er stuk voor stuk uit de gracht. Hierbij ging een brandweerman in een waadpak het water in en leidde de dieren naar de kant waarbij een medewerker van de dierenambulance de zeven zwanen om de beurt met een haak uit het water haalde.

Hart
Niet alleen het zwanengezin is blij, maar ook de buurt kan weer opgelucht ademhalen. Een buurtbewoonster vertelde dat de ouders bij het weerzien met hun halzen een hart vormden. Hoe romantisch!

Uit de krant