Illustratie: Erik Butter

Laarders schrijven kinderboek over Knetter en Spetter als tekenfilm

LAREN - Na het succes van het eerste deel van De Avonturen van Knetter en Spetter brengen stemacteurs Thijs van Aken (geboren in Laren) en Ewout Eggink (inwoner van Laren) nu deel 2 uit.

Hun jarenlange ervaring als stemacteurs heeft ze geholpen een wereld te scheppen die leest als een tekenfilm. Snel, humoristisch en met absurde situaties. Illustrator Erik Butter maakte er weer de tekeningen bij. De voorliefde die ze alle drie hebben voor tekenfilms komt in dit boek duidelijk naar voren. Het boek komt niet alleen op papier uit, maar ook als luisterboek.

Knetter en Spetter zijn twee ondeugende, grappige en handige broers. Ze wonen in een kleurrijk bos waar ze avonturen beleven. Zo komen Knetter en Spetter terecht in een modderklodder waar ze de schrik van hun leven krijgen. Door de bloemen van de pigmentvretertjes kunnen ze de toppen van de bomen aanraken en verwonden ze zich bijna aan spijkerplanten. Ook bieden de broertjes onderdak aan twee hele lieve meisjes Wiege en Warre, die op de vlucht zijn voor de Witte Kuifvogel. Net als deel 1 bevat deel 2 vier verhalen die los van elkaar (voor) gelezen en beluisterd kunnen worden.

Sinds 2015 schrijft het duo met onstuimig veel plezier aan De Avonturen van Knetter en Spetter. Naast het schrijven zijn ze ook regelmatig te vinden op scholen, in bibliotheken en boekwinkels om kinderen voor te lezen. Het is vanaf 19 september verkrijgbaar.

Meer berichten