Afbeelding

SV Laren'99 pakt bij start direct drie punten

Algemeen

LAREN - SV Laren is het voetbalseizoen 2019/2020 uitstekend gestart. De zwart-witten wonnen op eigen veld hun eerste competitieduel in de derde klasse C met 3-1 van FC Hilversum, door insiders toch getipt als een van de titelkandidaten.

In de eerste helft golfde het spel op en neer, maar kwam Hilversum wel op voorsprong. Na een half uur kopte Nourdin Bourazma de bal binnen. Lang kon Hilversum niet van de voorsprong genieten. Tien minuten na de openingstreffer schoot Wessel Roest van Laren beide teams op gelijke hoogte. Vlak voor rust konden de Hilversummers nog met een voorsprong de thee ingaan, echter Rick van der Velden miste een strafschop.
In de tweede helft bleef het lange tijd gelijk en waren er aan beide kanten mogelijkheden. Uiteindelijk werd de inzet die Laren tentoonspreidde in de slotfase beloond. Uit een snelle counter schoot Cees Resing Laren op voorsprong. Niet veel later bepaalde Jeroen Roest de eindstand op 3-1. "Een verdiende overwinning", vond de bij Laren teruggekeerde trainer Fred Roest. "Ik had hoge verwachtingen van Hilversum voor dit seizoen, maar die zijn behoorlijk bijgesteld", aldus de oefenmeester. "En er lopen bij Laren natuurlijk ook jongens die goed kunnen voetballen."
Roest was jarenlang het gezicht bij Laren, maar maakte vorig seizoen een uitstapje naar OSM'75. Dat beviel maar ten dele, met name de extra reistijd naar Maarssenbroek viel tegen. "Ik miste het hier. En met mijn drukke werk als hovenier was het allemaal toch wel heel veel. En toen bleek dat de spelers van Laren mij terugwilden als trainer. Nou ja, en voor mij is dit om de hoek."
Laren eindigde vorig seizoen onder in de middenmoot en voor dit seizoen lijkt een plekje in diezelfde middenmoot het hoogst haalbare. Of zit er na de zege tegen Hilversum meer in? Roest denkt van niet. Het plezier staat voorop. "Het is een vriendengroep. En dat slaat soms door."