Sisters is een closeharmony dameskwartet.
Sisters is een closeharmony dameskwartet. (Foto: PR)

Blaercom Jazz Café pakt uit

BLARICUM - Het seizoen voor het Blaercom Jazz Café start zondag 17 november (15.00 uur) met de VSOP Big Band en het closeharmonydameskwartet Sisters. De toegang bedraagt 10 euro, inclusief bittergarnituur.

Sisters wordt gevormd door vier uitstekende zangeressen: Saskia Riemens, Lucette Snellenburg, Gaby Kaihatu en Rosanna Hofman. Drie jaar geleden hebben de dames nog een succesvolle theatertour gedaan met het beroemde voormalige Vara-radio-orkest The Ramblers. Anderhalf jaar trok het gezelschap langs de theaters waarmee het nu 93-jarige orkest een succesvolle revival inzette. Daarna volgde een tour met angeres en actrice Joke Bruijs.

Maar nu komen de Sisters met een ander en wat groter orkest. De VSOP Big Band (Very Special Old People) heeft een paar jaar geleden ook al eens zijn opwachting gemaakt in het jazzcafé, toen met Denise Jannah. De VSOP Big Band heeft een zeer breed repertoire, maar heeft toch stevig moeten studeren op de songs van de Sisters. Om een idee te geven: deze vrouwen kennen de liedjes van de Andrew Sisters op hun duimpje, maar hebben daarnaast veel ander werk op hun lijstje staan. Dat gaat het publiek allemaal meemaken. Het orkest heeft een sterke reputatie in het vertolken van muziek van onder meer Count Basie, Duke Ellington en Benny Goodman en staat onder leiding van Frits Bayens.

Aan deze speciale aflevering van het Blaercom Jazz Café zullen diverse sponsors bijdragen, waaronder installatiebedrijf REKO en Aannemersbedrijf Bedet, beide verantwoordelijk voor de verbouwing van De Blaercom.  Reserveren wordt aanbevolen via info@blaercom.nl of 035-5314383. 

Meer berichten